Op de veluwe zijn heel veel ervaringen te beleven, terwijl je geniet van je verblijf in een vakantiehuisje. Er zijn vele sportieve activiteiten mogelijk, maar ook heel veel rustige en leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn er vele dierentuien, attractieparken, molens, musea, enz. Hieronder is een kort overzicht van alle bezienswaardigheden te vinden.

Dieren & natuur op de veluwe

De veluwe is rijk aan mogelijkheden om dieren te bekijken. Je kan wilde dieren bekijken in de bossen en op de Hoge veluwe. Maar je kan ook allerlei excotische dieren bekijken in dierentuinen als de Apenheul en Burgers Zoo. Ook kun je dolfijnen en zeehonden bekijken in het dolfinarium in Harderwijk.  

Cultuurvakantie op de veluwe

Ook kan je vele musea op de veluwe bezoeken. Zo kan je langs gaan bij het openlucht museum in Arnhem of het Kröller-muller museum. Ook kan je de Middeleeuwen herleven in het Archeon. Of laat de aller jongste hun ogen uit kijken bij het Brandweermuseum in Epe.

Ontdek de Veluwe in een vakantiehuisje

Op de veluwe kan je het echte Nederland voelen en proeven. Ten eerste zie je de mooiste natuur van Nederland. Bestaande uit heidevlaktes en naaldbossen. Daarnaast vind je ook vele molens verspreid over de dorpen. Als laatste kan je ook nog de Nederlandse cultuur beleven. Een heel groot deel van de cultuur is vast gelegd in verschillende musea en activiteiten op de Veluwe. 

Kortom een vakantiehuisje op de Veluwe is de plaats van waaruit je Nederland het beste leert kennen en je heerlijk kan genieten van een wel verdiende vakantie. 

Sportieve vakantie op de veluwe

Wil je liever actief bezig zijn tijdens je vakantie. Dan is de veluwe ook uiterst geschikt voor fietsen en wandelen. De kaart van de veluwe staat overvol met fiets en wandelroutes. Voor iedereen wat wils. Bekijk daarom eens onze vakantiehuisjes op de Veluwe.

Boek tickets voor activiteiten op de Veluwe

Via Hoi Veluwe kunt u tickets boeken voor leuke activiteiten en berzienswaardigheden in de buurt van uw vakantiehuisje op de Veluwe. Klik hieronder op de links om meer informatie te bekijken.

Ga op bezoek bij de leukste Veluwse kastelen en paleizen. 

  • Paleis het Loo

Overzicht activiteiten en bezienswaardigheden op de Veluwe

Wij hebben alvast een leuke selectie aan activiteiten en bezienswaardigheden op de Veluwe gemaakt. Deze kunt u gemakkelijk en snel bezoeken vanuit uw vakantiehuisje op de Veluwe.