De Veluwe heeft u qua recreatie veel te bieden voor ultiem vakantieplezier omdat in Apeldoorn en omgeving van alles te beleven is voor jong en oud. In Apeldoorn zijn regelmatig evenementen en festivals en verder kunt u hier verschillende musea bezoeken en zelfs een paleis! Zo zijn ook de tuinen en stallen van Paleis het Loo zeker de moeite waard.

Heerlijk genieten van de natuur

De Veluwe is misschien wel het bekendste natuurgebied van Nederland. Al wandelend of fietsend kunt volop genieten van de veelzijdigheid van dit bosrijke gebied. Ook treft u hier heide, weilanden en zandvlaktes aan. In het Nationaal Park de Hoge Veluwe kunt u een tocht door dit afwisselende landschap maken. Hier kan u oog in oog komen te staan met bekende zoogdieren, zoals herten, maar ook wilde zwijnen. Voor vogelspotters zijn er in dit park veel soorten te ontdekken. Wanneer het om natuur gaat mag een trip naar de dierntuin natuurlijk niet vergeten worden. Bij de Apenheul beleeft u de apen van wel heel dichtbij terwijl u bij Burgers' Zoo een kijkje in de jungle en de woestijn kunt nemen.

Pret in het pretpark of cultuur snuiven in de musea

Liefhebbers van pretparken kunnen zich vermaken bij de Julianatoren. In dit pretpark heeft u geen kind meer aan uw kinderen. Met een grote keuze aan spannende attracties is een dag vol plezier gegarandeerd. De Julianatoren richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Ook op cultureel vlak is deze omgeving veelbelovend. Diverse beeldentuinen laten u met een verscheidenheid aan kunst kennis maken, terwijl u in de Papierfabriek juist het ouderwetse papier maken kunt bekijken. Waar u in het CODA museum hedendaagse papierkunst en sieraden kunt ontdekken, staan in het Teyler's museum juist de stillevens uit het verleden centraal. Voor nog meer verleden kunt u een kijkje nemen bij de oude oldtimers van Ford of het Jachtchalet in het Wildpark Aardhuis bezichtigen. Zoals u ziet heeft Apeldoorn en omstreken u veel te bieden op het gebied van recreatie. Met zoveel keuzemogelijkheden kunt u vast wel uit de voeten. Maak er een mooie vakantie van!

Overzicht van bezienswaardigheden en attracties