Arnhem is een bruisende stad temidden van de spectaculair groene omgeving die zo kenmerkend is voor de Veluwe. Dit is de stad waar zowel gewinkeld als ontspannen kan worden. Ontdek de rijke historische en culturele geschiedenis van Arnhem in de verschillende musea en sluit een enerverende dag af in een van de vele restaurants in het stadscentrum. 

Recreatie en cultuur binnen handbereik

Zowel de Arnhemse musea als verschillende recreatiemogelijkheden bevinden zich op steenworp afstand van Hoenderloo. Maak ondergronds een reis door de tijd in de historische kelders van de stad. De eeuwenoude kelders zijn onderling verbonden en vertellen in chronologisch overzicht over de indrukwekkende Arnhemse geschiedenis. Houdt u meer van mode, trends en accessoires? Dan is het Modekwartier een absolute must. Hier treft u ruim 60 ateliers en winkels die afgewisseld worden met hippe cafés. Neem een kijkje bij de verschillende ontwerpers binnen en shop de nieuwste mode bij elkaar.

Een reis om de wereld in één dag

Naast lange wandelingen en uitdagende fietstochten, dwars door het imposante landschap van de Veluwe, maakt u vanuit een plaats als Otterlo een geweldige reis om de wereld. In Burger's Zoo bezoekt u meerdere continenten waarbij de wondere wereld van flora én fauna centraal staan. Van de savanne naar de steppe en van het tropisch regenwoud naar de ondoordringbare oerwouden. Onderweg treft u olifanten, tijgers, leeuwen, baldadige apen en een bijzondere onderwaterwereld. Na een reis om de wereld bent u wellicht toe aan een andere vorm van recreatie en gaat uw voorkeur uit naar een dag genieten van het lekkere weer. De Rijkerswoerdse Plassen is een recreatiegebied waar het prima vertoeven is. Zwemmen, zonnebaden, duiken, surfen, vissen of kanoën is allemaal mogelijk. Golfliefhebbers kunnen pitch & putt-golfen en kinderen hebben een geweldige dag aan de waterrand, op het speelveld en natuurlijk op het duikvlot.

Het leven in Nederland door de eeuwen heen

Het Nederlands Openlucht Museum is al jaren één van de meest populaire bezienswaardigheden die de Veluwe rijk is. Een bezoek aan het Openlucht Museum is het opdoen van een ervaring en zien hoe oude ambachten Nederland groot gemaakt hebben. Het bijzondere aan dit museum is dat u zelf veel kunt en mag proberen. Van wassen in een tobbe tot wol verven en van een ritje in een nostalgische tram tot dwalen in het doolhof. Een dagje in het Openlucht Museum is voor jong en oud een onvergetelijke dag vol bijzondere herinneringen en plezier. De omgeving heeft veelzijdige uitdagingen voor memorabele daguitstapjes.

Overzicht bezienswaardigheden en attracties