Vakantie op de Hoge Veluwe

Om op vakantie te gaan, hoef je als Nederlander echt niet uren te rijden of met een vliegtuig te reizen. Nederland kent prachtige streken die voor recreatie doeleinden zeer geschikt zijn. Neem nou de Hoge Veluwe. Een heerlijk gebied om een vakantiehuisje te huren en er met je gezin op uit te trekken. Een landstreek die over talloze bossen beschikt en een afwisseling kent van mooie plaatsen en dorpjes.

Het Nationale park ontdekken

Wanneer u van plan bent een bezoek te brengen aan dit Nationale park kunt u dit bereiken via de plaatsen Otterlo, Schaarsbergen en Hoenderloo. Per auto of openbaar vervoer uitstekende verbindingen. Dit gebied doorkruisen? Dan is de beste manier om dit te doen per fiets. Zo kunt u op een rustige manier genieten van dit prachtige natuurgebied. Dus pak rustig een witte fiets, deze zijn geheel gratis, en maak een mooie fietstocht langs stuiflandschappen en de vele bossen die hier te vinden zijn. ANWB-paddenstoelen zorgen er voor dat u niet snel kunt verdwalen op de ruim 40 kilometer lange fietspaden. Vanuit bijvoorbeeld een vakantiehuisje Otterlo kan bent u zo op het Nationale Park!

Safari

Een nog leukere manier om dit natuurgebied te verkennen is te voet. Vooral kinderen vinden op safari gaan met de boswachter een stoer avontuur. Iedere maand is er een safari afgestemd op de tijd van het jaar. Zo is er een fotosafari, sneeuwsafari, en een nachtsafari. Boswachter Henk Ruseler kent dit park op zijn duimpje en weet er alles over te vertellen. De safari's duren ongeveer 4 uur en onderweg kunt u genieten van een hapje en drankje. In juli en augustus zijn er speciale nachtsafari's voor kinderen. Spannend om dan een nachtje onder de sterrenhemel te slapen.

Musea

Musea zijn ook te vinden in en nabij de Hoge Veluwe. Tijdens de recreatie in dit bijzondere gebied kan eigenlijk niet gedaan worden zonder een bezoek aan een leuk en/of leerzaam museum.

Kröller-Müller museum

Wanneer u wilt genieten van de schilderijen van Vincent van Gogh bent u in het Kröller-Müller museum op het juiste adres. Er zijn ruim 90 schilderijen en 180 tekeningen te bewonderen van deze schilder die in Zundert in 1853 werd geboren. Ook beschikt dit museum over één van de grootste beeldentuinen van Europa. Met 160 sculpturen zult u zich niet snel vervelen in deze prachtig aangelegde tuin. Het museum is gesitueerd in Otterlo en geregeld zijn er expositie's van andere kunstenaars te aanschouwen.

Ontdek de Hoge Veluwe vanuit een vakantiehuisje Veluwe!

Hoge Veluwe