Ontdek het mooie Epe en de schitterende groene omgeving. Dit plaatsje ligt in het noordoostelijke gedeelte van de Veluwe, een walhalla voor wandelliefhebbers, fietsers of gewoon mensen die van de natuur houden. Het dorpje zelf is gezellig om doorheen te slenteren, de Martinus Grote Kerk is een bezienswaardigheid op zich en vergeet niet de sfeervolle braderie in het centrum te bezoeken in juni. Aan recreatie zal het u hier en in de omgeving zeker niet ontbreken! Er is van alles te doen en vooral natuurliefhebbers komen aan hun trekken op de Veluwe.

Wilde dieren, ezeltochten en museum

In dit plaatsje zelf kunt u ook een bijzonder stukje wildbeleving ervaren. In de Hertenkamp ziet u loslopende kippen, pauwen, konijnen, herten en sierlijke pauwen die gevoerd mogen worden. Ook kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de dieren in de Hertenkamp, een plekje die u zeker dus niet mag overslaan als u met de kinderen op vakantie bent. Vanuit dit punt beginnen ook diverse mooie wandel- en fietsroutes over de heide en door de bossen. Op een wel heel bijzondere manier dit dorpje ontdekken? Bij de kinderboerderij De Koperen Ezel kunt u een ezel huren, met of zonder huifkar, waarmee u dit dorp zelf kunt gaan verkennen! Deze ervaring zult u gegarandeerd lang bij blijven.

Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. In deze boerderij leert u alles over de oorsprong van oude boerderijen, de omgeving en bijbehorende authentieke klederdrachten. Ook hangt er werk van uiteenlopende kunstenaars, is er een theeschenkerij waar u vele soorten thee kunt proeven en u kunt er tevens lokale producten kopen om mee naar huis te nemen.

Epop

Bent u in september in de buurt? Bezoek dan het Epop festival. Muziek, dans, liveoptredens en gezelligheid zijn slechts enkele ingrediënten van dit evenement. Geniet onder het genot van een drankje van de bekende Nederlandse en internationale bands die u wellicht laten dansen of in ieder geval meezingen tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement. En kinderen zijn ook wel eventjes zoet met de verschillende activiteiten zoals verfen, ezeltje rijden en het springkussen op dit festival. Recreatie ten top. Locatie: Dr. Loeffpark in Epe.

De Veluwse Bron

Tijd voor een momentje voor uzelf, om te relaxen of een ontspannen massage. Dat klinkt niet verkeerd. In Emst, ten zuiden van Epe ligt het wellnesspark De Veluwse Bron met uiteenlopende wellness en saunafaciliteiten, een goed restaurant en diverse beautybehandelingen.

Kortom, er is genoeg te beleven in de omgeving van Epe. Genoeg reden om een vakantiehuisje in Epe te huren. 

Overzicht bezienswaardigheden en attracties