Harderwiek zoals de geboren Harderwijker zijn stad noemt ligt aan de rand van de Veluwe, aan de noordkant. Er wonen ongeveer 45.000 mensen en is van oorsprong een Hanzestad. Recreatie voert de boventoon in dit middeleeuwse stadje met zijn lijst van rijksmonumenten en niet te vergeten het dolfinarium. Het dolfinarium is een van de oudste attractieparken van Nederland en nog steeds helemaal up to date. Ook het Veluwemeer ligt onder de rook van Harderwijk en trekt jaarlijks duizenden badgasten en plezierjachten. Kortom, in Harderwijk is altijd wat te doen. Daarnaast bieden wij ook verschillende vakantiehuisjes in Harderwijk aan. 

Dolfinarium

Het dolfinarium is natuurlijk dé publiekstrekker van deze oude hanzestad. Een dag naar het dolfinarium is fantastisch voor een gezin met kinderen maar ook voor de 50 plusser is er genoeg te beleven.

  • Dolfijnen
  • Bruinvissen
  • Zeehonden en walrussen

Je vindt het allemaal in dit mooie attractiepark. De award winningshow de "Droomwens" zal een dierbare herinnering blijven voor kinderen. Contact tussen mens en dier staat hoog in het vaandel. Boulevard Express Met de gezellige gele Boulevard Express kun je een leerzame treinreis door het historische gedeelte van de stad maken. De start van deze rit is aan de boulevard en is van 1 april tot 29 oktober. Zeker ook te doen met kinderen.

Recreatie varen

Omdat deze stad aan het water is gesitueerd, is het bij uitstek een unieke ervaring om te gaan varen. Als gezinsuitje maar ook bedrijven kunnen een robuuste, houten botter huren en een aangename vaartocht maken over het Veluwemeer. Zuiderzeeromaniek op z'n Harderwieks. Parasailing Sinds 2009 is een klein bedrijf van start gegaan met een parasailingbedrijfje. Dit wordt met name gedaan op het Wolderwijd nabij Zeewolde. Genieten van een fenomenaal uitzicht en de stilte boven het water. Parasailen is een veilige sport en geeft je een unieke ervaring. Van 8 tot 88 jaar kun je gaan parasailen. Een onvergetelijke ervaring. Zwembad de Sypel Niet op of boven het water, maar in het water. Voor de meeste gezinnen hoort een dagje zwembad bij de vakantie. Zwembad de Sypel heeft nog een buitenbad maar op mindere dagen kun je ook binnen zwemmen. Het buitenbad heeft een groot veld rondom het zwemgedeelte buiten waar je in de zomermaanden heerlijk op kunt recreëren. Openingstijden zijn in de vakantieperiode aangepast. Kijk voor meer informatie op de website van het zwembad. De Veluwe biedt dus veel meer dan alleen maar bossen. Deze mooie stad is zeker een bezoekje waard.

Overzicht bezienswaardigheden en attracties