10 Belangrijke tips voor het huren van een vakantiehuis

1. Een goede locatie
Voor dat je opzoek kan naar een huis moet je natuurlijk weten waar je een huis wilt huren. Hiervoor moet je eerst weten wat het doel van de vakantie wordt. Wil je zoveel mogelijk uitrusten of vind je het juist leuk om dingen te gaan doen? De locatie van de vakantie is natuurlijk erg bepalend voor de vakantie dus denk hier goed overga voordat je gaat zoeken voor een huis. Als je bijvoorbeeld graag dichtbij de natuur wilt dan kan je kiezen voor een vakantiehuisje op de Veluwe.

2. Begin op tijd met boeken
Je bent natuurlijk niet de enige die een vakantie huis aan het zoeken is. Vaak als je vroeg boekt zijn er nog veel meer huizen beschikbaar dan wanneer je op het laatste moment gaat zoeken. Soms kan het ook nog veel geld schelen door eventuele vroegboek kortingen.

3. Check de faciliteiten
Je wilt natuurlijk niet voor vervelende verassingen komen te staan. Controleer dus vooraf of de nodige faciliteiten en zijn zoals WIFI en parkeergelegenheid.

4. Controleer de kleine lettertjes in het huurcontract
Wanneer je een huis huurt moet er vaak een contract ondertekend worden. Lees dit vooral goed door om later problemen te voorkomen.

5. Zoek uit of je borg moet betalen
Vaak vragen eigenaren van vakantiehuizen een borg voor het geval je iets stuk maakt. Kijk dus even na of dat bij jouw vakantiehuis ook zo is, en hoeveel de borg is.

6. Wat zijn de faciliteiten in de buurt?
Wat is er in de buurt te doen? is er bijvoorbeeld een zwembad? of een winkelcentrum. Als je van te voren al weet wat er te doen is dan kun je alvast dingen gaan plannen of rekening houden met inpakken.

7. Check de reviews
Vaak kun je door het lezen van reviews meer te weten komen over het huis. Vooral negatieve dingen die dan niet worden vermeld in de advertentie van het huis zelf omdat de verhuurders dat natuurlijk liever niet vertellen. In de reviews zijn mensen vaak eerlijker. Het kan ook handig zijn om reviews te lezen over de hele omgeving, google dan bijvoorbeeld ' vakantiehuisje op de Veluwe '.

8. Boek buiten de schoolvakanties
Als je afhankelijk bent van de schoolvakanties is dit natuurlijk onmogelijk. Maar als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het aan te raden om juist niet in deze periodes te gaan. Vaak is het buiten de vakanties minder druk en goedkoper.

9. Check na het boeken of alles klopt
Meestal krijg je direct na het boeken een bevestiging in je mailbox. Controleer deze dan zodat als er iets niet klopt je nog contact op kan nemen met de verhuurder. Controleer ook of alles in het huis klopt als je bent aangekomen. En als dit niet zo is, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te melden bij de verhuurder zodat je hier later geen borg of schadevergoeding hoeft te betalen.

10. Controleer de betrouwbaarheid van de site
Wees wantrouwend wanneer je een vakantiehuis boekt op een online site. Vaak als iets te goed lijkt om waar te zijn is dit ook zo. Als huizen bijvoorbeeld heel goedkoop zijn moet je extra opletten of het wel echt waar is. Het is daarom verstandig om bij een wat grotere site te boeken die bekend is. Als je toch via een kleinere site wil boeken, kijk dan of je reviews kunt vinden van mensen die al eens via die site hebben geboekt.