5 leuke kerstuitjes met de kids op de Veluwe

Wie er tijdens de kerstvakantie even lekker tussenuit wil met de kinderen kan zeker goed terecht op de Veluwe! Verschillende attracties, musea en natuurorganisaties organiseren deze vakantie speciale winteractiviteiten. Met zoveel leuke uitjes vliegt de kerstvakantie voorbij!

1. Ontdek de Veluwe met de Veluwsche Stoomtrein

Tussen Apeldoorn en Eerbeek kun je tijdens de kerstvakantie genieten van een historische treinrit! Een ware kinderdroom die tot leven komt! Met een gerestaureerde stoomtrein uit 1927 ontdek je dit stukje Veluwe in een rijdend museum. De trein rijdt op 26, 27 en 28 december, waarbij je de 27e geniet van een ouderwets lekker Kerstdiner!

2. Uilenballen pluizen in Park Hoge Veluwe

Een leerzaam en zeker ook leuk uitstapje tijdens deze weken. Stichting nationale park de Hoge Veluwe organiseert tijdens de kerstvakantie dagelijks een stoere uilenspeurtocht. Tijdens deze speurtocht leren de kids over deze bijzondere parkbewoners waarna ze een echte uilenbal gaan uitpluizen.

3. Bezoek het winterse Openluchtmuseum

Op de rand van Arnhem, midden in het bos vind je het schitterende Openluchtmuseum. Tijdens de kerstvakantie organiseert het museum verschillende activiteiten. Zo zijn er sfeervolle optredens en is er een ouderwetse rupsbaan (uit 1932!). Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen. Je lunch meenemen hoeft niet: de kids kunnen op het kindererf hun eigen broodjes bakken!

4. De Schaapskooi van Ermelo

Een plek waar zo’n 300 schapen overwinteren is de Schaapskooi van Ermelo. In de winter kan je de schapen bezoeken in de kooi na afloop van een frisse wandeling over de heide! Leuk! Tijdens de kerstvakantie worden er op verschillende data knutselactiviteiten georganiseerd voor de kids. Zo kunnen ze op 28 december hun eigen sneeuwman knutselen van hout!

5. Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium gaat speciaal open tijdens de vakantie en ze hebben zich er helemaal op aangekleed. Het park is ingericht als een winterwonderland met kerstbomen en sfeerlichtjes. Verder worden er speciale activiteiten georganiseerd zoals een sneeuwpoppenspeurtocht en kunnen de kids heerlijk ravotten in het winterspeelparadijs!

Vakantiehuisjes op de Veluwe

Na een lekker dagje erop uit warm je natuurlijk het liefst op met een kop warme chocomel met slagroom. Dit kan uitstekend in één van de vakantiehuisjes op de Veluwe. Zo zijn deze leuke uitstapjes ook nog eens lekker dichtbij!