5 Redenen om de feestdagen op de Veluwe door te brengen

De dagen worden korter en de temperaturen dalen: het wordt alweer bijna winter. Dat betekent dat de feestdagen ook alweer voor de deur staan. Heb je geen zin om tijdens de feestdagen thuis te zitten? Denk er dan eens over om de feestdagen door te brengen op de Veluwe!

Prachtige winterse landschappen

In de winter lijkt de natuur misschien stil te staan. De meeste dieren maken zich op voor een winterslaap en alle bomen hebben hun blaadjes al lang laten vallen. Maar juist dit zorgt voor prachtige plaatjes. Grillige takken van loofbomen en een wijds vergezicht. Met een beetje geluk heeft het zelfs al gesneeuwd. Een aanrader is dus om met je fotocamera op zak de Veluwe op te wandelen. Vaak worden er in dit seizoen ook speciale winterwandelingen georganiseerd. Samen met een gids ontdek je dan alle geheimen van de Veluwe. Met de kinderen op pad? Ga dan voor de winterverrassingstocht!

Winterpaleis het Loo

Van 16 december tot en met 7 januari maakt Paleis het Loo zich op voor de winter. De tafels worden schitterend opgemaakt, alsof de Koning en Koningin hier hun kerstdiner zullen eten. Naast dat het paleis wordt omgetoverd tot winterpaleis, kun je bij de stallen genieten van veel ijspret op een schitterende ijsbaan. Een waar winterwonderland!

http://www.uitinapeldoorn.nl/winterpaleis-het-loo (voor evt. foto’s / filmpje)

Rust en stilte

Een wereldwijde traditie rondom de feestdagen is vuurwerk. Hoewel dit alleen op oudjaars- en nieuwjaarsdag is toegestaan schieten de vuurpijlen vaak al eerder in de lucht. Voor wie geen fan is van al die herrie is een vakantiehuisje op de Veluwe die ideale oplossing! Een verblijf midden in de natuur ver weg van al dat lawaai. Zeker voor mensen met honden is dit een ideale oplossing! Wat leuk is om te doen tijdens oudjaarsdag is de traditionele oudejaarswandeling. Misschien is dit niet geheel in stilte, maar de midwinterhoornblazers geven de jaarwisseling een extra dimensie.

Kerstmarkten en winterfairs

Een gezellig evenement dat voor ons gevoel is komen overwaaien uit Duitsland is de Kerstmarkt. Tussen Sinterklaas en Kerst wordt deze in verschillende steden georganiseerd. Leuk is bijvoorbeeld de écht Veluwse Kerstmarkt in Ermelo op 16 december. Tussen de talloze kraampjes en glazen glühwein door, neemt het plaatsje je mee terug in de tijd. Traditionele Veluwse kleding en grootmoeders erwtensoep maken deze dag compleet.

Lekker helemaal niets

Misschien wel het allerfijnste aan het vieren van de feestdagen op de Veluwe is dat niets moet en alles mag. Iedereen is het hele jaar al druk genoeg met werken, afspraken en op tijd komen. Dan wil je tijdens de feestdagen echt even lekker ontspannen! In een vakantiehuisje op de Veluwe heb je de tijd voor jezelf.