7 Manieren om je kinderen deze zomer veilig te houden in de zon

De zomer is aangebroken: samen bbqen , de kinderen spelen buiten, uitstapjes maken naar het strand of op het terras genieten van een koud ijsje. Wat al deze zomeractiviteiten gemeen hebben, zijn de gevaren van een goede ouderwetse zonnebrand. Als volwassene weet je hoe vreselijk een zonnebrand kan zijn, stel je dan voor hoe vreselijk het kan zijn op de huid van je kinderen. In deze blog lees je over manieren om je kinderen deze zomer veilig in de zon te houden.

1. Draag zonbeschermende kleding
Het bepalen van hoe je je kind voor de zon kunt beschermen als ze jong zijn kan best lastig zijn. Basisrichtlijnen zeggen dat kinderen onder de leeftijd van zes maanden geen zonnebrandcrème moeten gebruiken, en dit creëert vaak verwarring bij mensen. Kinderen die zes maanden en jonger zijn moeten helemaal afgeschermd zijn van de zon, maar dit betekent niet dat je kind in de zon moet gaan zonder zonnebrandcrème.

Zonnebrand Beschermende kleding is je eerste bescherming tegen de zon zijn. Door hiermee op een vroege leeftijd te starten, ze zelf de kleren te laten kiezen, laat je ze zonnebescherming voelen als een tweede natuur.

2. Zoek de schaduw op
Of je nu naar het park, strand, zwembad of de stad gaat, zoek altijd de schaduw op. "Als je voelt dat je het warm krijgt neem dan pauzes uit de zon en laat ze spelen in de schaduw," Dit is vooral belangrijk bij jonge kinderen, waarvan de huid bijzonder gevoelig is en de mogelijkheid heeft om te thermoreguleren. Wat is thermoregulatie? Het betekent dat "ze hun lichaamstemperatuur niet aanpassen". Daarom is het belangrijk om pauzes in de schaduw te nemen, zelfs als je voelt dat je niet oververhit raakt.

3. Smeer jezelf in voordat je het huis verlaat
Dit is de stap die veel mensen missen als ze zich proberen te beschermen tegen de zon. Breng zonnebrandcrème aan voordat je het huis verlaat. Minstens 20 minuten voordat je naar buiten gaat. Zo niet dan stel je je gevoelige huid bloot aan de zon zodra je buiten de deur komt.

4. Insmeren, insmeren en opnieuw insmeren
Als je deze zomer één mantra aanneemt, laat het dan zijn: insmeren, insmeren, opnieuw insmeren. Herhaal dit elke twee uur, of eerder. Zeker na het zweten of als je in en om het water komt. Een waterbestendige zonnebrandcrème bestaat niet. Er is geen zaak als waterdicht. De meeste zonnebrandcrème kan op zijn hoogst 80 minuten effectief blijven als je in het water bent.

5. Let op de Formule
Het kiezen van de juiste formule staat voorop om je kinderen te beschermen tegen de zon. Kies voor zonnebrandcrème die je beschermd tegen UVA- en UVB-straling. UVA- en UVB-straling zijn twee verschillende soorten straling. Door UVB-straling wordt je bruin, maar daardoor verbrand je ook. UVA komt dieper in de huid terecht en beschadigt je huid. UVA zorgt voor rimpels in je huid.

Als je naar de cijfers kijkt, zorg dan dat je een SPF van 30 of hoger hebt. 30, Wanneer het correct wordt gebruikt, blokkeert de juiste hoeveelheid UVB's en UVA's. Het probleem is dat nagenoeg niemand genoeg aanbrengt. Door te kiezen voor een hogere beschermingsfactor voorkom je een zonnebrand, omdat de meeste mensen niet genoeg aanbrengen.

6. Geef je kinderen ‘de tools’ om veilig te blijven
Hoe zorg je ervoor dat de kinderen veilig blijven in de zon als jij er niet bent? Blijf je kinderen eraan herinneren. Of het nu een UV-indicatie armband is, of een app voor oudere kinderen, laat ze zich betrokken voelen. Moedig je kinderen aan om zelf zonnebrandcrème aan te brengen.

7. Goed voorbeeld doet volgen
Pas al deze preventieve maatregelen op jezelf toe en op je kinderen. In plaats van zelf onbeschermd te zonnen en je kinderen de schade zien ontvouwen door de jaren heen. Draag zelf zonbeschermende kleding, smeer jezelf in met zonnebrandcrème en zoek de schaduw op wanneer het nodig is.

Vakantiehusje op de Veluwe huren
Wil je deze zomer met je kinderen genieten van de zon in een mooie omgeving? Boek dan een vakantiehuisje Veluwe. De Veluwe geeft je mogelijkheden genoeg om je kinderen te vermaken.