Bezienswaardigheden in Epe

Epe is een kleine gemeente in Gelderland dat ligt in het noordoostelijke deel van de Veluwe. Ontdek de schitterend groene omgeving in het altijd mooie Epe. De perfecte plek voor wandel- en fietsliefhebbers. Er is in dit plaatsje van alles te doen. Van kinderboerderijen tot aan festivals in de zomer. De Martinus Grote Kerk is ook al een bezienswaardigheid op zich. Het zal u aan recreatie in deze omgeving zeker niet ontbreken. Er is altijd wel iets te doen. Vooral voor natuurliefhebbers is dit de place to be.

Wilde dieren en musea

In de Hertenkamp kunt u zelf ook een beetje wildbeleving ervaren. Hier ziet u loslopende kippen, konijnen, herten en sierlijke pauwen die gevoerd mogen worden. Een plek die u dus zeker niet mag overslaan als u met uw kinderen op de Veluwe bent. Vanuit hier beginnen ook mooie wandel- en fietsroutes over de heide en door de bossen. Museum liefhebbers kunnen terecht bij musea Hagedoorns Plaatse. Hier kunt u alles leren over de oorsprong van oude boerderijn, de omgeving en authentieke klederdrachten. Ook hangt er werk van kunstenaars en is er een theeschenkerij aanwezig waar u vele soorten thee kunt proeven. En waar u andere lokale producten kunt kopen om mee naar huis te nemen.

Kasteel Cannenburch

Ten zuiden van Epe en Emst ligt kasteel Cannenburch. Dit kasteel dateert uit 1365. Door de eeuwen heen werd het aangepast en verbouwd. Het kasteel straalt dan ook de sfeer van een oud edelmans huis uit. Als u over de toegangsbrug over het water bent wordt u opgeslokt door interieurs met meubelen, porselein en schilderijen uit de 18de eeuw. Zoekt u nog een vakantiehuis in Epe dat in de buurt ligt? Wij verhuren weliswaar geen kastelen, maar er zal vast iets voor u tussen zitten.