Bezienswaardigheden in Ermelo die je gezien moet hebben!

Zit je in een vakantiehuisje op de Veluwe en wil je er eens een lekker dagje op uit? Veel mensen kiezen dan al snel voor een bezoek aan bekende steden als Arnhem en Apeldoorn. Maar wist je dat Ermelo ook veel leuke plekjes heeft om te bezoeken? Het plaatsje is ruim 4.000 jaar geleden gesticht door het zogenaamde klokbekervolk. Het kent dus een rijke geschiedenis en dat voel, proef en ruik je!

Bier proeven in Ermelo

Echte bierliefhebbers bezoeken in Ermelo Burg Bieren. Naast dat ze hier ruim 2.500 bijzondere biersoorten verkopen, heeft het winkeltje ook een eigen brouwerij. In 1995 zijn ze begonnen met een klein vat van slechts 60 liter, maar dat is inmiddels behoorlijk uitgebreid. Tijdens een rondleiding in deze brouwerij leer je vanalles over het brouwen van bier, het ontstaan van Burg Bieren en hun eigen biertunnel. Aan het einde van de rondleiding staat er een heuse bierplank voor je klaar. Op deze manier maak je kennis met de verschillende bieren van de brouwerij, in combinatie met wat lekkere hapjes.

Boekhandel Riemer en Walinga

Het walhalla voor menig boekenwurm: Boekhandel Riemer en Walinga in Ermelo. De boekhandel staat ook wel bekend als de mooiste van Nederland. Wanneer je door de rode deur de gezellige ruimte binnenstapt vind je er natuurlijk talloze boeken. Deze boeken staan opgesteld in een aantal prachtige boekenkasten die je het gevoel geven dat je een oude bibliotheek binnenwandelt. De piano en de open haard benadrukken dit gevoel nog eens extra. Hier kun je met een goed boek aan tafel rustig een paar uur vertoeven!

Molen “De Koe”

Tenslotte is maal- en pelmolen De Koe tijdens een dagje Ermelo ook aan te raden. Het dorp Ermeloo beschikt al geruime tijd over een molen op deze plek, die in de jaren verschillende functies heeft vervuld. Een rondleiding door deze molen is dan ook een ware reis door de tijd en een interessante les over de Nederlandse geschiedenis. Naast de molen zelf is er ook een kleine molenwinkel. Hier koop je meel dat door de molen gemalen is, om er in je vakantiehuis de lekkerste cake of taart mee te bakken. Of, nog beter, je koopt het kant en klaar.

Een vakantiehuisje in Ermelo huren

Als je deze bezienswaardigheden graag wilt bezoeken, is het zeer ontspannend om een vakantiehuisje in Ermelo te huren . Je komt binnen een paar dagen helemaal tot rust en ontdekt de mooiste plekjes van de Veluwe! Zien we u binnenkort in Ermelo?