Bezienswaardigheden in Putten die je gezien moet hebben!

Putten; een plaats die al sinds 855 bestaat. Sinds de stichting van de kerk is deze gezellige plaats een grote verzameling aan buurtschappen, die samen een dorp vormen. Zelfs Nijkerk en Voorthuizen vallen in die tijd nog onder Putten. Maar ook nu is het dorp zeker nog de moeite waard om te bezoeken. Tip: verblijf in een vakantiehuisje in of rond Putten om er zeker van te zijn dat je niets mist!

Putten, het middelpunt van Nederland

Hoewel Nederland geen officieel middelpunt heeft, berekende Frans Storbeck in 1984 het zwaartepunt van Nederland: daar waar Nederland “in evenwicht” is. Dat punt ligt in Putten en is gemarkeerd door een grote steen met ring. Een ware krachtpatser kan hier proberen om Nederland op te tillen. Je kunt deze plek bezoeken tijdens een boswandeling door het Sprielderbos, dat rechtstreeks aan Putten grenst.

Liberation route Europe

De liberation route loopt door heel Europa en vertelt het verhaal van de bevrijding in 1944-1945. De gehele route volgt het pad van de geallieerden in deze tijdsperiode. Op drie plekken in Putten zijn zogeheten luisterstenen geplaatst. Deze luisterstenen vertellen je het verhaal van de razzia’s op 1 en 2 oktober 1944. De stenen zijn opgesteld bij de Oldenallersebrug, het monument “de Vrouw van Putten” en de Grote Kerk. Een indrukwekkende route langs een aantal bijzondere plekken in Putten.

Landgoed Schovenhorst

Volgens de Puttenaren zelf één van de beste geheimen van Putten. Men zegt dat de bomen van Landgoed Schovenhorst prachtige verhalen bevatten. Het landgoed is ruim 170 jaar geleden gesticht en wordt geroemd vanwege haar vijf bomentuinen. Tijdens een wandeling door deze tuinen dwaal je door een sprookjesachtig landschap. Wie een vakantiehuisje in Putten boekt met het hele gezin zit hier ook goed, want voor de kids is er een uitdagend speelbos aangelegd.