Bezoek Garderen op de Veluwe

Garderen is een pittoresk dorpje in het hart van de Veluwe. Het dorp heeft ongeveer tweeduizend inwoners. In Garderen is behoorlijk veel te zien en nog veel meer te beleven. Vanwege de centrale ligging op de Veluwe is Garderen ook bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor vele activiteiten die de Veluwe u biedt.Natuurlijk kunt u ook “gewoon” genieten van de rust en de natuur.

Waarom naar Garderen?

Garderen bezit een keur aan bezienswaardigheden, zoals: de Nederlands Hervormde kerk en het beeld Anastasius Veluanus. De (nog in bedrijf zijnde) korenmolen De Hoop is zeker een bezoekje waard. Op culinair gebied kunt te kust en te keur in Garderen. Er is een aantal restaurants, hotels en een ijssalon te vinden. Tevens wordt er ieder jaar in Garderen een bruisende braderie georganiseerd. In het centrum van het dorp kunt u een beeldenroute volgen. Vlakbij Garderen is Het Klimbos: het hoogste en veiligste klimpark van Nederland.

De natuur en omgeving van Garderen

Garderen ligt in hart van de Veluwe: een gebied dat zich uitstekend leent voor bijvoorbeeld fiets- en wandeltochten. Uiteraard is er op de Veluwe nog veel meer natuurschoon te bewonderen. Aan de zuidkant van Garderen vindt u het landgoed De Wilde Kamp. Op dit landgoed liggen zes grafheuvels van ongeveer vijfduizend jaar oud. Eveneens grenst het Speulderbos aan Garderen. Dit bos, bekend om zijn “dansende” bomen, behoort tot de oudste en mooiste bossen van Nederland. (zie foto)

Vakantiehuisje in Garderen huren

Krijgt u zin om al het moois dat Garderen uit te bieden heeft eens met uw eigen ogen te bewonderen? Waarom zou u dan geen vakantiehuisje in Garderen huren? U heeft dan alle tijd om Garderen en omgeving in een paar dagen te verkennen en te genieten van hetgeen Garderen en de Veluwe zo aantrekkelijk maakt.