Bezoek Wezep op de Veluwe

Aan de rand van de Veluwe ligt Wezep. Een klein, rustig dorp in de provincie Gelderland, waar het in een vakantiehuisje heel goed vertoeven is. Het is een plaats waar cultuur, natuur en rust nog heel goed samen gaan. Dat naast de gezellige sfeer die er hangt, maakt het dat een bezoekje aan dit prachtige dorp absoluut de moeite waard is.

Bezienswaardigheden in Wezep

Wezep telt maar liefst 21 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Veel van deze monumenten zijn te vinden op de Zuiderzeestraatweg en hebben stuk voor stuk een fascinerende geschiedenis. De Oldhorst bijvoorbeeld stamt uit 1751. Dit met de vele monumentale bijgebouwen maakt een bezoekje aan deze straat uniek en zal met een bezoek aan de grot gegarandeerd in uw herinnering worden opgenomen, zodat u jaren later nog met veel plezier terug kunt kijken op uw vakantie.

Vakantiehuisje in Wezep huren

Wezep is de ideale plek om tot rust te komen en gelijktijdig te profiteren van alles wat er in en rondom dit dorpje geboden wordt. Het huren van een vakantiehuisje is daarom een aanrader. Er is namelijk voor iedereen wel iets te vinden. Van lange fietstochten over de Veluwe, een avontuurlijk bezoekje aan de grot of een heerlijke, frisse wandeling op de Wezepse heide. Het is allemaal mogelijk. Met een eigen station, waar twee keer per uur een trein stopt zijn alle omliggende grote plaatsen ook bereikbaar. Leuk om toch nog een dagje te kunnen winkelen in de grote stad of wie weet een escaperoom mee te pakken. 

Bekijk onze vakantiehuisjes in Wezep!