Bier van de Veluwe

Verblijft u in een vakantiehuisje op de Veluwe? Proef dan eens een van de heerlijke locale bieren. Zo heeft u bijvoorbeeld in Putten de brouwerij van Hert Bier. Hert bier is eerlijk bier dat wordt gebrouwen uit mouten, kruiden en specerijen. Het bier is ontwikkeld door vier vrienden uit Putten. Op een dag vroegen de vrienden elkaar wat ze zouden doen als ze hun baan kwijt zouden raken. Het antwoord luidde: "Een eigen brouwerij beginnen!" Ze besloten die droom na te jagen en zo werd het label Hert Bier geboren.

Bier van de Veluwe

Carlo, een van de vrienden, maakte al heel wat jaren zijn eigen bieren. Zijn familie en vrienden waren erg enthousiast over zijn biertjes. Vanaf het moment dat de vier vrienden begonnen te vergaderen om hun concept uit te denken liep het met een sneltreinvaart. Voor ze het wisten hadden ze hun eerste afnemers gevonden.

Omdat de brouwerij in Putten staat hebben de vrienden besloten het Puttense hert te verwerken in hun logo. De vrienden besloten ook om locale producten te gebruiken, zoals echte Puttense honing. Door hun succes van het afgelopen jaar denken de vrienden er al aan om een grotere brouwerij op te zetten. Ze hebben veel plezier in het ontwikkelen van nieuwe bieren en dat proeft u!

Soorten Hert Bier

Als u wil genieten van een van de bieren van Hert Bier, kan u kiezen uit verschillende soorten. Zo is er een lekker friszoet blond biertje dat de naam 'Dorps Leven' draagt. Hierin zitten sinaasappelschillen en honing verwerkt.
Liever een Tripel? Ga dan voor een flesje 'Zwaar Leven'. Dit bier heeft een karakteristieke smaak en een bijzonder prettige afdronk.
Daarnaast kan u ook nog gaan voor een fruitig witbiertje ('Nieuw Leven'), een zacht dubbelbiertje (Dubbel Leven) of de topper 'Lang zal ze Leven' (amberbier).