Bizons op de Veluwe

Altijd al eens bizon in live willen zien? Dat kan op de Veluwe. Sinds enige tijd loopt er een kudde wisenten op de Veluwe. De wisent wordt ook wel de Europese Bizon genoemd en dit enorme beest in het echt zien, is een unieke ervaring die u niet snel zal vergeten.

Wat is een wisent?

De wisent is het grootste nog levende zoogdier van Europa. Hij kan wel 900 kilo zwaar worden en tot twee meter hoog. Ter vergelijking: koeien wegen 600 kilogram en worden 1,75 meter hoog. Aangezien er nog maar enkele duizenden van deze dieren in Europa leven, is kans om ze in het echt te zien niet heel erg groot. Op de Veluwe krijgt u deze kans in de schoot geworpen.

Boek een wisentexcursie

Lijkt het u iets om de wisenten op de Veluwe met uw eigen ogen te zien? De wisentkudde loopt in een, voor het publiek afgesloten, gebied van ruim 400 hectare. U mag dit gebied alleen betreden onder begeleiding van een ervaren gids. Hiervoor kunt u een speciale wandel- of fietsexcursie boeken. De kans dat u de wisenten ook daadwerkelijk te zien krijgt, is groot, want één van de dieren is uitgerust met een zender. Daardoor kan de gids u gemakkelijk naar de kudde leiden: een geweldige ervaring die ongetwijfeld prachtige foto’s en dito herinneringen oplevert.

Vakantiehuisje op de Veluwe huren?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de bizons op de Veluwe? Garderen en Otterlo zijn twee prachtige plaatsjes op de Veluwe. Ze liggen allebei aan de rand van het leefgebied van de bizons: de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Wisentkudde. Huur bijvoorbeeld eens een vakantiehuisje Otterlo of een Vakantiehuisje Garderen om met uw eigen ogen de wisentkudde te aanschouwen. Wie wil er nou niet eens oog in oog met een bizon komen te staan?