Culinair genieten in Vierhouten

Zoek je inspiratie voor een ontspannende vakantie in een rustige, groene en betoverende omgeving? Misschien is Het Rondje Vierhouten, gesitueerd in de Veluwe, dan wel net iets voor jou! Gelegen in het hart van maar liefst 4 bossen wordt deze plek 'De culinaire parel van de Veluwe genoemd'. Kom kennis maken met dit dorp en laat je overdonderen door de heerlijkste smaaksensaties die je ooit in je leven hebt geproefd! Er is een enorme keuze aan horeca gelegenheden zodat zowel jong als oud iets kunnen vinden dat je het hoogst culinair genot verschaft. Bovendien zijn er tal van vakantiehuisjes op de Veluwe ter beschikking die dienst kunnen doen als tijdelijke thuisbasis om van hieruit je trips te plannen

Midzomer proeverij

Op 26 juli stellen maar liefst 9 lokale restaurants en cafetaria's hun specialiteiten voor en kan er naar hartenlust geproefd worden van streekgebonden delicatessen. Zelfs moeilijke eters zullen hier genot beleven in het ruime assortiment van mogelijkheden: ambachtelijke pannenkoeken, sappige en gerookte vleesgerechten uit grillrestaurants of de gerechten uit grootmoeders tijd bereid op een unieke wijze met biologische ingrediënten. Naast de kraampjes van de plaatselijke horeca zal er ook de mogelijkheid zijn om bij standhouders authentieke lekkernijen te proberen. De allerkleinste kunnen bovendien afleiding vinden in de talrijk voorziene animaties.

De traditionele wilddagen

Jammer genoeg al plannen voor de zomer? Geen probleem, ook tijdens de herfst valt er veel te beleven in deze smakelijke streek. Op 7 en 8 oktober worden er naar jaarlijkse traditie de wilddagen georganiseerd. Kom samen met duizenden andere bezoekers het begin van het wildseizoen vieren tijdens een formidabel openingsfeest. In de straten zullen er tal van kramen en standen te bezichtigen zijn en ook de nodige randanimatie zal niet ontbreken.

Geen zin om te haasten?

Indien je eens geen zin hebt om continu op je horloge te hoeven kijken naar de tijd en je druk te hoeven maken om hoe laat je moet vertrekken om op een degelijk uur de kinderen in bed te steken, dan is er ook de mogelijkheid om een vakantiehuisje op de Veluwe te huren. Niet alleen qua planning kan dit praktisch zijn, eenmaal je in deze bosrijke omgeving bent, zal je al snel ontdekken dat er heel veel te beleven valt. Een uitgebreid fietsroutenetwerk en wandelwegen staan ter beschikking voor de sportievelingen of indien je meer van een beetje cultuur houdt kan je je hart ophalen in het Verscholen Dorp of een romeins amfitheater. Een vakantiehuisje Veluwe is dan centraal gelegen en van hieruit kan je al je uitstapjes snel en makkelijk plannen.