Top drie wellness resorts op de Veluwe

Iedere vakantieganger die voor de Veluwe kiest heeft, hetzelfde doel: tot rust komen om zo na de vakantie weer met nieuwe energie aan de slag te gaan. Maar voor vakantiegangers die zich werkelijk op en top ontspannen willen voelen is een bezoek aan een wellness resort een cadeau dat je jezelf niet mag ontzeggen! In de Gelderse regio vind je, naast allerlei kleinere sauna’s en beautysalons, maar liefst drie wellness resorts die zich tot de top-10 van Nederland mogen rekenen. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje, wel zo makkelijk toch?

Door de warmte van de sauna transpireert je lichaam, hierdoor wordt je huid gereinigd van afvalstoffen die afgevoerd worden. Daarnaast kom jij zelf ook tot rust. Veel mensen bezoeken daarvoor een traditionele (Finse) sauna, die in temperatuur kan variëren van 80 tot 95 graden Celsius. Juist op de Veluwe zijn er echter ook resorts, die ook een aantal minder bekende saunafaciliteiten bieden:

Aardsauna: dit is een houtgestookte Finse sauna die deels in de grond verzonken ligt. Door de extra isolatie die dat geeft, kan de temperatuur hier tot 115 graden oplopen. Dat zorgt voor extra ontspanning en een optimale doorbloeding van je huid;

Geur- en lichttherapie sauna's: in deze saunacabines wordt de ontspanning geboden door de traditionele saunabeleving te combineren met de sensatie van geuren of licht, dat in kleur varieert. De temperatuur in deze saunacabines is relatief laag, dat wil zeggen 70 tot 80 graden Celsius;

Infraroodsauna: wie niet van hoge temperaturen houdt of vooral op zoek is naar spierontspanning, is helemaal op zijn plaats in deze sauna. De temperatuur loopt op tot circa 50 graden en wordt niet bepaald door de warmte in de cabine, maar door de warmtestraling van infraroodlampen;

Thematische sauna’s: dit zijn saunacabines en ruimtes met een bijzondere thematiek. Het uitzicht vanuit de cabine kan daarin een factor zijn, maar ook de aard of locatie van de saunaruimte kan voor een bijzondere belevenis zorgen. De panoramasauna en de barrelsauna zijn hier voorbeelden van.

Veel van deze saunafaciliteiten vind je in een of meerdere van de drie grote wellness resorts in de Gelderse regio:

1. De Veluwse Bron

Dit resort in Emst werd verkozen tot het Beste Wellness Resort 2016. Wanneer je hier een dagje doorbrengt, begrijp je dat ook. Het saunacomplex is, met 9.000 vierkante meter aan wellnessfaciliteiten, het grootste complex in Nederland. Naast Finse sauna’s, vind je hier infraroodcabines, barrelsauna’s, een zoutmijnsauna, een dubbele aardsauna, een stoomgrot sauna, en nog veel meer varianten, die bijdragen aan een dagje relaxen op maat. Wat te denken van ‘wandelen onder water’ in de Kneipp kuurtuin of een bezoek aan de Body & Mind Spa, als werkelijk ontspannings hoogtepunt? Je kunt allerlei arrangementen boeken en je saunabezoek combineren met een weldadige massage of een gezichtsbehandeling. Lunchen of dineren kun je à la carte, of door deelname aan het lunch- of dinerbuffet.
Viskweekweg 10, Emst

2. De Zwaluwhoeve

De Zwaluwhoeve ligt in Hierden, in de Gemeente Harderwijk. Dit saunacomplex biedt je een overdaad aan ruimte. Ook op de drukke dagen heb je in de tuin, die maar liefst 50.000 vierkante meter beslaat, alle gelegenheid echt tot jezelf te komen. Lekker ronddrijven, "floaten", in het zoutwaterbad is een ervaring op zich, en ook in het kruidenbad, de hot tubs en de whirlpools hoef je geen moeite te doen om te relaxen. Vanzelfsprekend, heb je een brede keuze aan mogelijkheden, en kun je – onder andere – een bezoek brengen aan de rozensauna, infrarood-sauna’s of de panoramasauna. Wil je nog uitgebreider genieten? Dan heb je de keuze uit diverse arrangementen, compleet met massages, beautybehandelingen en lunch of diner.
Zuiderzeestraatweg 108, Hierden

3. Sauna Drome

In het Gelderse Putten vind je nog een pareltje op het gebied van wellness. Van Finse bloksauna tot rooksauna, en van whirlpool tot verwarmd buitenbad: Sauna Drome heeft het. Behalve de unieke grotsauna, biedt ook de drôme-boot je een belevenis om nooit te vergeten. Want zeg nou zelf: hoe vaak heb jij in een sauna gezeten, terwijl je rond dobberde op een meer? In de beauty boerderij kun je kiezen uit allerlei arrangementen en behandelingen, zowel in combinatie met - als zonder een bezoek aan de sauna. En wil je je dagje uit afronden met een diner? Dan kun je, binnen of in de openlucht, nagenieten van een heerlijke maaltijd.
Tolweg 13-15, Putten

Relaxen was nog nooit zo makkelijk
Met drie van Nederlands beste wellness resorts, talloze recreatiegebieden, een keur aan horecagelegenheden en de meest prachtige natuur, is ontspannen op de Veluwe een koud kunstje! Wanneer je een vakantiehuisje Veluwe boekt in de regio, heb je een prima uitvalsbasis om al die relax-luxe heerlijk over je te laten komen.

Ken je iemand die ook helemaal weg is van fietsen? Deel dit gerust!

Deel op Facebook Verstuur per mail