De beste plekken om te golfen op de Veluwe

Golfen op de Veluwe
De Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. het gebied kenmerkt zich door een combinatie van diverse kenmerken zoals rust, ruimte en adembenemende landschappen. Hiermee is het een topregio om van je vakantie te genieten.

Unieke regio
De Veluwe is een van de regio's in de provincie Gelderland. De regio ligt uniek tussen de Rijn, de IJssel en de Utrechtse Heuvelrug. Door de vele rivieren en meren beschikt het gebied over een grote verscheidenheid aan flora en fauna en is het landschap zeer divers. Het landschap kenmerkt zich door akkerland en weilanden, maar ook prachtige dorpen en mooie boerderijen.

Volop activiteiten
In de regio kun je volop genieten van rust en natuur, maar ook allerlei activiteiten beleven. Huur een boot en geniet van de mooie wateren of ga erop uit met de kano of zeilboot. Daarnaast is er volop ruimte om actief te zijn en te gaan sporten. Populair in de regio zijn de watersporten op de verschillende wateren. Daarnaast is er volop ruimte op lekker te gaan wandelen of de fiets te pakken voor een mooie toertocht. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om te gaan golfen.

Laat je verleiden!
Kortom op de Veluwe vindt je alles voor een actieve, avontuurlijke vakantie, maar kun je ook ontspannen en genieten van het prachtige landschap. Vandaar ook de slogan van de regio: laat je verleiden!

Mooiste golfbanen
Zoals al eerder aangegeven kenmerkt de Veluwe zich door vele golfbanen. Hieronder een overzicht van de mooiste golfbanen op de Veluwe:
- Veluwse golfclub:
in Hoog Soeren ligt de baan van de Veluwse golfclub. De baan beschikt over negen holes, die zijn ontworpen in een glooiend boslandschap. De baan is ontworpen door een Engelse golfarchitect en je hebt het idee dat je in het buitenland bent. In het weekend is het mogelijk om zonder golfvaardigheidsbewijs de baan te betreden.

Edese Golfclub Papendal
Op de Veluwezoom ligt tussen de bossen, lanen en weiden de golfbaan van de Edese Golfclub Papendal. Unieke kenmerken van de baan zijn de hoogteverschillen en de fraaie uitzichten. Daarnaast bevindt zich bij de golfclub en schitterend terras met een goed restaurant, waar je naar het golfen heerlijk kunt eten.

Het Rijk van Nunspeet
In de lijst van mooie golfbanen mag de golfbaan van het Rijk van Nunspeet niet ontbreken. Door velen wordt dit als de mooiste golfbaan van de Veluwe genoemd. De baan kenmerkt zich door oude bomen, water en zandverstuivingen. Daarnaast zijn er schitterende vergezichten die het karakter van de baan bepalen. De baan bestaat uit 27 holes en iedereen met een EGA-handicap op een GVB mag de baan betreden.

Vakantiehuisje op de Veluwe
Wil je de mooie natuur op de Veluwe combineren met het spelen van golf? Ga dan op zoek naar een vakantiehuisje Veluwe. Verschillende huizen zijn te huur in de buurt van de talrijke golfbanen in het gebied. Waarbij je vanuit de tuin zo de golfbaan opstapt. Via internet en het reisbureau vindt je het vakantiehuis dat bij je past!