De beste restaurants op de Veluwe

Bij een vakantie hoort voor veel mensen een avondje lekker eten in een goed restaurant. Dat blijft natuurlijk ook zo als je een uitstap in eigen land hebt geboekt. Op de Veluwe met zijn prachtige landschap zitten genoeg tentjes waar je een mooie avond meemaakt. Je moet ze er dan wel uit weten te halen, maar als vakantieganger ben je er waarschijnlijk niet bekend. Toch is het geen onbegonnen werk wanneer je de moeite neemt om een aantal toppers te leren kennen. Vaak voldoen een paar gegevens al om in te schatten waar je iedereen die meegaat een plezier mee doet.

Veluwse invloeden bij restaurant Cèpes
In Otterlo heeft zich restaurant Cèpes gevestigd. De menukaart wordt omschreven als afwisselend met inspiratie uit de Franse keuken en wat kleine verwijzingen naar het Mediterrane. Het personeel in de keuken werkt met ingrediënten van het seizoen en waar dat kan met producten uit de eigen streek! Bij dit soort gerechten proef je dus volop hoe deze typische toevoegingen uit de omgeving smaken. Qua drank mag je onder meer lekkere wijnen op de menukaarten verwachten. Het restaurant zelf zegt dat ze de wijnlijst met zorg heeft samengesteld. In combinatie met het eten belooft dat een optimaal avondje uit te worden.

Restaurant de Cantharel biedt vis
Concurrentie voor Cèpes komt van een ander restaurant op de Veluwe met de naam restaurant de Cantharel. Zij bieden hun gasten in Apeldoorn ook Franse gerechten aan. Tegelijkertijd vallen er een verschil op tussen de twee eetgelegenheden. De Cantharel lijkt meer de nadruk te leggen op de visgerechten die je terugvindt op hun menukaart. Ook zij laten zien dat ze streekgerechten gebruiken voordat ze hun gerechten serveren. Een goede tip om eens aan te schuiven in dit restaurant als je een vegetariër in jullie midden hebt. Daarnaast is vis eten niet alleen lekker, maar ook goed voor je!

Voel je thuis bij restaurant De Waldhoorn
Dit karakteristieke pand is gelegen in het centrum van Otterlo. Met meer dan 200 jaar ervaring in de horeca weet dit restaurant hoe ze horeca moeten bedrijven. In de zomer kun je hier fantastische avonden doorbrengen op het grote terras.De Waldhoorn legt de nadruk op vers. Hier geniet je van vers en heerlijk eten. Van een mals stuk vlees tot aan de zelfgemaakte mayonaise. Bovendien hebben ze sinds kort zelfs hun eigen gebrouwen radler. Door velen wordt dit het beste restaurant van Otterlo genoemd.

Van der Valk Arnhem voor alle leeftijden
Het restaurant in het Arnhemse Van der Valk hotel wil net zoals de pannenkoekenbakkers zowel de kleintjes als de volwassenen verwennen. Voor kinderen kleden ze de eettafel bijvoorbeeld extra vrolijk aan en leveren ze kindermenu´s. Ouderen mogen smikkelen van speciale seniorengerechten. Net als de andere restaurants serveert dit restaurant gerechten per seizoen en vegetarische hapjes. Het ligt midden in een bosrijke locatie en is makkelijk te berijden voor alle bezoekers. Je kunt er gerust meerdere keren komen eten zonder in herhaling te vallen, want de kok stelt iedere paar weken weer een nieuw maandmenu samen.

Een ontspannen avond bij Bistro de Bok
Bij restaurant Bistro de Bok in Nijmegen houden ze van een ongedwongen sfeer. Gasten spreken ze daar aan met ´je´ in plaats van ´u´. Geen toeters en bellen voor wie dit steakhouse een bezoekje brengt. ´Less is more´ lijken ze hier maar al te goed in hun oren te knopen. Bistro de Bok houdt geheim waar ze hun vlees precies inkopen, omdat ze zeggen dat ze een reputatie hoog moeten houden. Ze verklappen wel dat het helemaal uit Nieuw Zeeland komt. In eigen land proef je zo toch wat uit de andere kant van de wereld.

Een complete vakantie
Aan een avondje uiteten knoop je al snel een vakantiehuisje vast. Later op de avond zit de kans er dik in dat je geen zin meer hebt om helemaal naar huis te rijden. Boek er dus gerust een overnachting bij om optimaal van alle rust en de natuur te genieten. Het zou zonde zijn als je na een avondje alwaar naar huis moet. Daar is de omgeving veel te mooi voor! Na een overnachting in één van onze vakantiehuizen Veluwe zou je nog kunnen nagenieten van het etentje met een wandeling of fietstocht.