De beste strandplekken op de Veluwe

De Veluwe. Wanneer je de vele stranden van de Veluwe ontdekt, zul je ook de geschiedenis, natuur en activiteiten ervaren die je nergens anders kunt vinden.
Ben je een fan van vogels? De Veluwe beschikt over honderden vogelsoorten, evenals andere soorten flora en fauna die wachten om te worden ontdekt. De ene minuut wandel je langs het strand een paar minuten later begeef je je tussen uitgestrekte glooiende paarse heidevelden. De Veluwe: Hier zijn de bezienswaardigheden, wateractiviteiten en de diverse geluiden van de natuur geweldig!

Recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren ligt midden in Nederland en is daardoor vanaf alle kanten goed bereikbaar. Leef je uit, want dit gebied zit vol met watersprotactivitieiten! Hier komen bezokerers om te waterskiën, midgetgolfen, zwemmen, SUPpen of om te kanoën. Voor de kleintjes is er het schateiland. Een echt avonturenpaleis waar je kinderen zich goed kunnen uitleven. Zijn deze activitieiten toch te sportief voor jou? Je kunt altijd nog toekijken en heerlijk relaxen op het strand!

Strand horst

Strand Horst hoort bij de beste surf- en kitesurf locaties van Nederland. Dit komt namelijk door de gunstige ligging en het ondiepe water. Ook zijn hier veel boten te vinden, omdat er eenbotenhelling aanwezig is.  Door het ondiepe water kun je soms ook vissen zien en schelpen zoeken. Naast de wateractivitieiten heb je ook de mogelijkheid om een potje te paintballen of Pitch&Putt Golf.

Recreatiegebied Bussloo

Bussloo is erg bekend door Thermen Bussloo. Maar Bussloo zelf heeft ook een mooi recreatiegebied door de schitterende natuur. Dit gebied ligt tussen Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Hier kun je met het hele gezin in de weekenden of vakanties tot rust komen. Voor de kinderen staan er verschillende speeltoestellen. Na een dag strand de maag ook verwennen? Geniet dan in één van de diverse restaurants die Bussloo rijk is.

Kievitsveld Emst

Vlakbij Epe ligt een recreatiegebied wat bekend staat als één van de best bewaarde geheimen van de Veluwe, al gaat het alleen al om de fantastische natuur. Je kunt je hier de hele dag vermaken. Voor de echte diehards is er het Burnside Cablepark, waar je naar hartenlust kunt waterskiën en wakeboarden. Daarnaast kun je hier heerlijk zwemmen en zonnen, maar ook genieten van een relaxte wandeling langs de meertjes. 

Heerderstrand tussen Epe en Heerde

Midden in de natuur ligt het Heerderderstrand. Beachvolleybal, kanoën, waterpolo of Pitch&Putt Golf zijn sporten wat hier vaak wordt beoefend. 

Recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn

Dit betreft een klein recreatiegebied met volop mogelijkheden. De benaming van het reacreatiegebied heeft te maken met een kasteel wat hier ooit heeft gestaan. Dit kasteel is in de 17de eeuw helaas geheel onder water verdwenen.

In dit reacreatiegebied kun je zelf goed zwemmen en voor kleine kinderen is het veilig om te zwemmen. Het water is hier onamelijk ondiep.

Als je gaat wandelen heb je prachtig uitzicht op de Flevopolder en kun je gaan kijken bij het stoomgemaal Hertog Reynout. Wat ook erg leuk is om te doen is om een waterfiets te huren. Vanaf de waterfiets heb je een prachtig uitzicht vanaf het water. 

Vakantiehuisje op de Veluwe boeken

Vind je de omgeving mooi en zou je hiuer graag langer van willen genieten? Boek dan een vakantiehuisje op de Veluwe bij je favoriete recreatiegebied. Je kunt natuurlijk een vakantiehuisje op de Veluwe boeken op een centrale plaats, zo kun je genieten van verschillende recreatiegebieden.