De kleinste dorpen van de Veluwe

De Veluwe is rijk aan gemeente met mooie grote steden en kleine gezellige dorpjes. 1 ding hebben alle plaatsen gemeen met elkaar: respect voor prachtig natuur! Lees snel verder voor inspiratie over de kleinste dorpen van de Veluwe!

Kootwijk

Kootwijk is een klein dorpje gelegen naar Apeldoorn. Kootwijk is bekend om zijn zandverstuivingen, heidevlaktes en het monumentale gebouw van radio Kootwijk. Het Kootwijkerzand is de grootste levende zandverstuiving van West-Europa. Het is een prachtig gebied wat wordt afgewisseld door zandverstuivingen en heidevlaktes. U kunt hier wilde dieren zoals roofvogels, herten en wilde zwijnen spotten! Het monumentale Radio Kootwijk is gebouwd in de jaren 20 om contact te kunnen leggen met Nederlands-Indië des tijds. U kunt hier altijd een kijkje nemen.

Nunspeet

Nunspeet is een gezellig dorpje gelegen tussen duizenden hectare aan bossen, dit is iets wat de gemeente Nunspeet ook graag wilt behouden. Nunspeet staat ook wel bekend om de vele kunstenaars die in Nunspeet gewerkt of gewoond hebben. Er zijn daarom ook veel musea en leuke kunstroutes langs verschillende monumenten. Ook is er veel te doen voor kinderen! Zo zijn er leuke maisdoolhoven, midgetgolfbanen en kun je hier bowlen. Nunspeet ligt niet alleen maar tussen de bossen maar het ligt ook aan het Veluwemeer! Perfect dus voor verschillende watersporten. Zo kan je er roeien, surfen, zeilen, vissen, zwemmen en nog veel meer. Doordat Nunspeet een mooie ligging heeft op de Veluwe kan je ook hier heerlijk fietsen en wandelen. Neem eens een kijkje bij Fietsnetwerk voor leuke fietsroutes over de Veluwe.

Voorthuizen

Voorthuizen is een leuk dorp waar veel toeristen graag naar toe gaan. Dit is vrij logisch omdat in Voorthuizen veel leuke dingen worden gedaan! Zomers zijn er altijd meerdere gezellige activiteiten en je bent al binnen enkele minuten op het prachtige Veluwse landschappen. Voorthuizen is ook zeer geschikt voor kinderen! Zo zijn er verschillende sporten die kinderen kunnen doen, is er een buitenzwembad en kunnen kinderen naar een overdekt speelparadijs. Waar wacht u nog op?

Garderen

Garderen is een actief dorpje. De mensen hier zitten nooit stil en organiseren maar al te graag leuke activiteiten. Zo is er jaarlijks het populaire zandsculpturen festijn, en is er elk jaar een traditionele braderie! Garderen is een gezellig en zeer gastvrij dorpje gelegen tussen het prachtige Veluwse landschap. Neemt u eens een kijkje bij de vakantiehuisjes in Garderen! Er is altijd wat wils voor iedereen!