De leukste autoroutes door de Veluwe

Wanneer je opzoek bent naar leuke autoroutes om door Nederland te rijden, dan is de Veluwe daar het perfecte gebied voor. Het is er zo uitgestrekt dat er meerdere routes door dit landschap lopen. Waaronder twee grote die je elk meenemen naar een ander deel van de Veluwe. Ervaar dit bosrijke gebied, rijdt door de glooiende heuvels en stop onderweg eens bij één van de leuke dorpen die je onderweg tegenkomt. Haal het optimale uit je reis en je kan hier meerdere dagen vertoeven. Ga opzoek naar de belevenissen die voor uw gezin van toepassing zijn.

Beleef de Zuid-Veluwe route

Een zeer uitgebreide route met het startpunt in Ede. De weg neemt je mee langs bekende plaatsen zoals Arnhem, Apeldoorn en Hoenderloo. Alleen deze plaatsen zijn al zeer de moeite waard om eens te bezichtigen. Ook word je onderweg langs minder bekende, maar toch charmante plaatsen, zoals Loenen gestuurd. Hier is de hoogste waterval van Nederland te vinden, namelijk 15 meter hoog. De route zou uiteraard niet compleet zijn zonder een bezoek te hebben gebracht aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het zeer uitgebreide park van ruim 5500 hectare is alleen te betreden vanaf de bezoekers ingangen. Voor nog meer dieren en natuur moet je bij Apeldoorn in de buurt zijn. Daar ligt namelijk Natuurpark Berg & Bos met als hoogtepunt de Apenheul. De informatie over hoe je de route precies moet rijden, is verkrijgbaar bij de verschillende VVV-kantoren.

De Noord-Veluwe route

Deze route neemt je mee naar een andere kant van het natuurgebied. Hoewel het startpunt hetzelfde blijft, gaat deze route na een bezoek aan Apeldoorn geheel de andere kant op. Zo worden er ditmaal kleinere plaatsen aangedaan. In het oude vissersstadje Elburg staat bijvoorbeeld de St. Nicolaaskerk die is opengesteld voor bezichtiging. Ook aan het vakantiedorp Elspeet kan worden bezocht. Aanschouw daar de bijzonder mooie ligging te midden van bos en heide. Het Aardhuis in Hoog Soeren is het voormalige jachthuis van Koning Willem de derde. Je kan het voor een groot gedeelte bezoeken als een museum. Net als paleis het Loo dat ook verwant is aan onze Koninklijke familie. Wat speciale natuurgebieden betreft, kom je met deze route langs de verschillende zandverstuivingen die de Veluwe rijk is. Uiteraard moet je de bossen en heidevelden niet vergeten. De omgeving is er prachtig wat het huren van een vakantiehuisje op de Veluwe zeker de moeite waard maakt.

Voor een korte variant: Assel-Heerde

Deze route van slechts 105 km neemt je mee langs verschillende natuurgebieden en kastelen. Door zijn korte afstand is deze route makkelijk met kleine kinderen af te leggen. Ook biedt het de gelegenheid voor het bezoeken van alle toeristische trekpleisters die je onderweg tegenkomt.

Bij het rijden van de bovenstaande autoroutes is het natuurlijk geweldig als je de bezienswaardigheden uitgebreid kan bekijken. Dan nemen de routes aardig wat tijd in beslag. Bekijk daarom eens de mogelijkheden voor het huren van een vakantiehuis Veluwe. Het geeft jullie de tijd om optimaal te kunnen genieten en er even helemaal uit te zijn.