De leukste kinderactiviteiten op de Veluwe

Plezier voor alle leeftijden
Voor veel ouders geldt dat wanneer hun kinderen zich amuseren, zij zelf ook een fijne vakantie beleven. Boek je een vakantiehuisje op de Veluwe, dan kom je in een regio waar de keuze in kinderactiviteiten groot is. Dit zowel wanneer je de allerkleinsten moet vermaken, als wanneer je voor de uitdaging staat kinderen in de puberleeftijd een geslaagde vakantie te bezorgen.

Tijd voor actie!
Wanneer je kind houdt van klimmen en klauteren, dan is een uitje naar een klimbos een goed idee. Een klimbos biedt vertier voor jong en oud, vooropgesteld dat de klimmer in kwestie 1.20 meter of langer is en niet zwaarder weegt dan 120 kg. In zo’n klimbos kunnen je kinderen zich urenlang amuseren. Vanzelfsprekend laat je je kinderen niet alleen in een dergelijk bos los, en wanneer ze jonger zijn dan 12 jaar is begeleid bezoek zelfs een vereiste. Oudere kinderen zou je op eigen gelegenheid kunnen laten gaan. Tegelijkertijd: waarom zou je? De kans is groot dat zij hun avontuurlijke genen niet van een vreemde hebben en dat ook jij je prima vermaakt in zo’n klimbos. Om je die kans te geven, zijn er op de Veluwe maar liefst 2 van dit type kinderactiviteiten:

Klimbos Ermelo
Klimbos Ermelo biedt je kinderen een viertal parcoursen. Deze variëren van een Kidsparcours, bedoeld om de allerkleinsten het klimmen op hoogte te laten ontdekken, tot The Kick, het zwaarste parcours van Nederland. Met uitzondering van het Kidsparcours, kun je er als volwassenen ook zelf je klim kunsten en behendigheid bewijzen en verder ontwikkelen. Ieder parcours kent een eigen moeilijkheidsgraad en -hindernissenaantal, en een maximumhoogte tussen 1.80 en 9 meter. Ook regenachtig weer hoeft geen aanleiding te zijn om van een dagje klimmen af te zien. Het maakt het misschien zelfs spannender, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Naast de diverse parcoursen, biedt Klimbos Ermelo een 10 meter hoge klim- en abseilwand. Daarnaast is aan de inwendige mens gedacht, en kun je een geslaagd uitje besluiten met een patat-maaltijd waar weinig kinderen ‘nee’ tegen zullen zeggen.

Klimbos Garderen
Klimbos Garderen zorgt voor amusement op grote hoogte. In dit klimbos bevindt zich het hoogste parcours van Nederland en heb je keuze uit maar liefst 7 verschillende mogelijkheden. Je kids en jij kunnen een parcours doorlopen dat een minimumhoogte van 5 meter heeft, geroutineerde durfallen kunnen op 25 meter hoogte terecht. Ieder parcours kent zijn eigen thematiek en heeft hindernissen die daarop afgestemd zijn. Afhankelijk van het parcours, wordt je evenwicht getest, overbrug je - via tokkels – zwevend afstanden of krijg je te maken met tonnen en lianen. Er valt zoveel te doen en te leren, dat dit een uitje is dat je – zonder commentaar – in de loop van je vakantie beslist nog eens in de herhaling kunt gooien.

Liever op avontuur
Ook kinderen hebben zo hun eigen voorkeuren. De meeste van hen doe je echter een groot plezier wanneer je ze trakteert op een dagje in een avonturen- en attractiepark. Ook voor een bezoek daaraan, is je vakantiehuisje in de Gelderse regio een prima uitvalsbasis:

Kinder Pretpark Julianatoren
Met meer dan 60 attracties, is hier aan ieder kind gedacht. Zweven, glijden, trampolinespringen of een rit in de draaimolen: Julianatoren in Apeldoorn biedt ieder wat wils. Je kids kunnen griezelen in het spookslot of de griezeltunnel, en spannende avonturen beleven door – in de simulator – te ervaren wat het is om op een vliegend tapijt rond te gaan. Daarnaast biedt het park allerlei shows, zowel voor de allerkleinsten, als voor wat oudere kinderen. Ze zullen de diverse figuren in het park al snel tot hun nieuwe vriendjes of idolen rekenen, en hebben – via meet & greet mogelijkheden – de kans om met die personages kennis te maken. Een dagje uit is voor veel kinderen niet compleet zonder een ijsje, lolly of suikerspin. Naast de diverse eetgelegenheden, zijn er daarom ook allerlei kraampjes in het park, waar je voor dat type versnaperingen terecht kunt.

Vakantiehuisje op de Veluwe
Wil je dat je vakantie ook een feest is voor je kinderen? Boek dan een vakantiehuisje Veluwe met het hele gezin en maak kennis met de vele kinderactiviteiten die de Gelderse regio te bieden heeft!