De leukste markten van de Veluwe

We weten als Nederlander allemaal dat de Veluwe een mooi gebied is. Het is een gebied waar veel Nederlanders een vakantiehuisje op de Veluwe huren. Er zijn mogelijkheden genoeg daarvoor. Ook is het met kinderen altijd leuk om op een camping te gaan staan. Daar kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuinen en zwembaden. Wanneer de kinderen zich vermaken doet u dat automatisch ook. Indien u een vakantiehuisje op de Veluwe zou willen huren, kunt u daarvoor de website bezoeken, maar ook via een reisbureau of ANWB. Veel Nederlanders zijn er verzot op om daar door de bossen te kunnen wandelen of te fietsen. Wat is er dan nog leuker om na een tijd door de bossen gewandeld te hebben een gezellige markt of braderie te bezoeken. U kunt daarbij kennis maken van de heerlijke plaatselijke lekkernijen en de leukste sierraden of bijvoorbeeld T-shirts aanschaffen. Tijdens de zomermaanden worden er op de Veluwe veel gezellige markten georganiseerd waarvan de toegang altijd gratis is. Belangrijke leuke weekmarkten zijn:

De Veluwse avondmarkt in Beekbergen
Het is een folkloristisch evenement dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Het heeft intussen een landelijke bekendheid. Op deze braderie worden oude ambachten gedemonstreerd. Ook treden er verschillende lokale dans- en theatergroepen op. Tijdens deze braderie kunt u natuurlijk genieten van de heerlijke streekgerechten. De markten vinden in juli en augustus plaats van 18.00 uur tot 21.15 uur in het centrum van Beekbergen.

De braderie van Epe
Het is een gezellige rommel- en kinderkleding markt. Deze braderie is op het kerkplein waar ook een band optreedt en vindt plaats in het centrum op vrijdag van 10.00 uur tot 21.00 uur.

De Koffermarkt in Apeldoorn
De tweedehands artikelen worden verkocht vanuit de kofferbak van de verkopers. Op deze markt kunnen maximaal 250 deelnemers hun spullen op deze manier te koop aanbieden. Er komen per keer wel 10.000 bezoekers op af. Het vindt iedere zaterdag in juli en augustus plaats bij het Kanaal Zuid in Apeldoorn.

De boekenmarkt in Putten
De boekenmarkten in Putten zijn uitgegroeid tot een landelijke bekende markt met wel 40 kramen. Op de zomermarkt is een gezellig terras aanwezig voor een heerlijk kopje koffie. Kijk op de website www.marktenphg.nl wanneer de markten plaatsvinden.

Zomermarkt van Nunspeet
Het is een gezellige braderie met een keur aan waren. Zo kunt u er kleding, speelgoed, lekkernijen kopen en nog veel meer andere leuke artikelen. Er zijn gezellige terrasjes in het centrum. U kunt er genieten tijdens een heerlijke zomerse dag. Er is voldoende te beleven voor het hele gezin.

De zomerbraderie in Ermelo
Op deze braderie staan meer dan 190 kramen. Op het Molenplein staat een podium waar muziek wordt gespeeld. U kunt heerlijk snuffelen in alle soorten artikelen die aangeboden worden.

Vestingdagen van Elburg
Het belangrijkste van deze dagen in Elburg is de gezelligheid. Op een aantal woensdagen kan jong en oud zich weer goed vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Er is een gratis concert in de Grote Kerk.

De streekmarkt van Otterlo
Op de streekmarkt van Otterlo kunt u kennis maken met de producten die uit de buurt komen. Er zijn veel verschillende soorten kazen die in deze buurt worden gemaakt. Ook kunt u genieten van de speciale bieren en glutenvrije producten.

De braderie De Scheepsbel
Het is een gezellige campingbraderie. Op de camping van de De Scheepsbel wordt jaarlijks een braderie gehouden. De braderie wordt bezocht door de campingbewoners, maar ook door de bezoekers uit de omgeving. Er zijn kramen met kleding, sierraden, tassen, badmode, enzovoort. Er staan ongeveer 4o kramen en de toegang is gratis. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de speeltuinen en zwembaden. Kijk voor de datum en tijd op de website.

De Veluwse boerenmarkt 
Rondom het dorpshuis staan meer dan 100 kramen waar oude ambachten worden getoond. Veel bezoekers, bewoners en kraamhouders lopen daarbij in klederdracht.

Zo zijn er op de Veluwe ieder jaar veel evenementen te bezoeken. Wat u ook gaat bekijken, u zal er heerlijk kunnen genieten van streekgerechten en proeverijen. Het zal u aan niets ontbreken. De Veluwe biedt niet alleen natuurschoon maar ook gezelligheid. Bezoek ook eens een markt tijdens uw verblijf op de Veluwe