De top 3 mooiste natuurparken ter wereld

Wij bij Hoi Veluwe kunnen vol van passie schrijven over het prachtige Nederlandse natuurgebied. De kenmerkende lila heidevelden zijn een unieke natuurlijke gewaarwording en het park biedt alles waar de natuurliefhebber naar op zoek is.
Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie natuurgebieden en natuurparken op onze wereld. Daarom willen we zo nu en dan weleens onze grenzen verleggen en je wat meer vertellen over de mooiste natuurparken ter wereld. Zo bieden we wellicht wat inspiratie voor jouw vakantie 2023!

1. De Veluwe – Nederland

Prachtige lila heidevelden!

Als we het hebben over de 3 mooiste natuurparken ter wereld, dan kunnen we natuurlijk niet om de Veluwe heen. Het overwegend beboste natuurgebied ligt in de provincie Gelderland en biedt ongeveer 900 km² aan indrukwekkende uitzichten en prachtige wandelroutes. De Veluwe kent verschillende biotopen die het landschap hebben getekend en kenmerken. Denk hierbij aan zandverstuivingen, heides, vennen, bossen en beken. Het gros van deze natuurkenmerken stammen af van de ijstijd en het Saalien. Naast deze natuurlijke hoogtepunten is er ook enorm veel te doen in de Veluwe. Zo kan je een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum, paleis het Loo, de Apenheul en Burgers’ Zoo. Het Nationale Park Veluwezoom en Nationaal Park de Hoge Veluwe moeten daarnaast ook ergens bovenin je lijstje te vinden zijn. Je ervaart de Veluwe het beste vanuit een van de vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het aanbod via onze website en boek snel jouw vakantiehuisje!

2. Los Glaciares Nationaal Park – Argentinië

Imposante glestjers en bergen!

Het Los Glaciares Nationaal Park is het bekendste park van Argentinië. Het park ligt nabij El Calafate in Santa Cruz en staat bekend om haar prachtige gletsjers, meren en bergketens van het gebergte de Andes. Het park bestaat voor 30% uit ijsvlaktes en dit maakt het na Antarctica en Groenland een van de grootste ijsvlaktes ter wereld.

In totaal liggen er maar liefst 365 gletsjers in het park, waarvan de Perito Moreno gletsjer de grootste en bekendste trekpleister is. Deze gletsjer is dertig kilometer lang en vijf kilometer breed en is toegankelijk met behulp van houten loopbruggen.
Ben jij van plan een trip naar Argentinië te boeken? Vliegtickets zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 600 á € 700. Vergeet daarnaast niet het parkeren Schiphol te boeken, dit is bij Vliegen en Parkeren gemakkelijk online geregeld.

3. Yellowstone National Park – Verenigde Staten

Supervulkaan op Amerikaanse bodem!

Het Yellowstone National Park, gelegen in het noordwesten van het land in voornamelijk Wyoming is een van de populairste natuurparken van de Verenigde Staten. Het park heeft een totale oppervlakte van maar liefst 8983 km² en de gemiddelde hoogte is 2440 meter. Het park staat bol van verschillende plant- en diersoorten, waaronder bizons, beren, coyotes en nog veel meer. Onder het park ligt een van de weinige supervulkanen van onze aardbol. Dit maakt het een prachtig park, maar ook eentje met een enorme verborgen dreiging. Het is aan te raden om tijdens de warmere maanden van het jaar, dus van juni tot en met september, richting het park te reizen. De temperaturen liggen ongeveer tussen de 25 en 30 graden en dit maakt het heerlijk aangenaam.

Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige natuurgebieden te beschrijven en toe te voegen in dit artikel. Als we dit doen dan ben je waarschijnlijk bezig met het langste artikel ooit. Daarom keren we weer terug naar onze expertise: de Veluwe.

Ben jij nog op zoek naar meer informatie over de Veluwe of wellicht naar meer informatie over de leukste activiteiten op de Veluwe? Je bent bij Hoi Veluwe aan het juiste adres. Wij helpen je verder met de Veluwe te ontdekken en garanderen een heerlijke en voortvarende reis of vakantie in het mooiste natuurgebied van Nederland!