De top 5 restaurants op de Veluwe

Als je op vakantie bent op de Veluwe, hoort daar natuurlijk een avondje uit eten bij. Maar aangezien de Veluwe talloze gezellige dorpen en steden telt, is het lastig om een keuze te maken tussen alle restaurants. Wij geven je hier vijf van onze favoriete restaurants van de gehele Veluwe. Zo weet je zeker dat er ook een restaurant in de buurt zit van het door jou gekozen vakantiehuisje.

De Dorpskamer in Ermelo

In het hart van het Veluwse dorp Ermelo vind je de Dorpskamer. Het restaurant kent vele verschillende kamers en gezellige hoekjes, waardoor er een gemoedelijke sfeer ontstaat. In één van deze knusse hoekjes geniet je van een uitgebreide, maar vooral toegankelijke kaart. Tip: ieder seizoen hebben ze hier de nieuwe aanraders van de chef. Het kan zeker geen kwaad dat een keer uit te proberen.

Kootwijkerduin in Kootwijk

Lekker pannenkoeken eten doe je bij Kootwijkerduin in Kootwijk! Het restaurant ligt aan de rand van het dorpje, waardoor je voor je gevoel midden in het bos zit. Een bijzonder lichte inrichting die is verrijkt met een aantal schitterende wandschilderingen. Hier beleef je het ware Veluwe-gevoel! Voor wie eens wat anders wil proberen dan een pannenkoek met stroop zijn er de specialiteiten van het restaurant.

Tante Blanche in Brummen

In Brummen is restaurant Tante Blanche zeker een aanrader. Van buiten is het een indrukwekkend oud pand, maar van binnen kent het een eigentijdse en kleurrijke inrichting. Ieder seizoen komt het restaurant met een nieuw menu, waarbij je voor een vaste prijs kunt smullen van een drie, vier of vijf gangen maaltijd.

The Hunting Lodge in Rozendaal

Een bijzonder restaurant dat letterlijk midden op de Veluwe staat. En dat gevoel neem je mee naar binnen, want The Hunting Lodge is van binnen een groot houten chalet met een chique inrichting. Je kunt hier genieten van luxe en verrassend lekkere diners. Hier eten is een echt avondje uit. Als lid van Jeunes restaurateurs d’Europe, staan ze garant voor eten dat met passie en talent is klaargemaakt.

Robin Food in Beekbergen

Ook Robin Food staat midden in de Veluwse bossen, maar is een stuk kleiner. Het is dan ook een ideaal plekje voor een knusse en intieme avond. Wanneer je hier eet combineer je eten van de menukaart met zelfbediening. Je stelt je eigen voorgerecht samen van het buffet en kiest vervolgens een heerlijk hoofdgerecht van de kaart. Een vernieuwd concept waarbij je keuzestress kunt vermijden, maar toch écht lekker kunt eten.

Vakantiehuisjes bij deze restaurants

Er zijn luxe vakantiehuisjes in Ermelo, Kootwijk, Brummen en Beekbergen te vinden. In Rozendaal zelf zijn (nog) geen huisjes beschikbaar. Plaatsen in de buurt zijn Brummen, Beekbergen en Otterlo. Vanuit deze plaatsen ben je snel bij dit bijzonder luxe restaurant. Wij wensen je alvast een prettige avond in één van deze restaurants!