De unieke landschappen van de Veluwe

We weten allemaal dat de Veluwe over veel unieke landschappen beschikt. Maar welke landschappen zijn dat nu allemaal precies? Wij zetten ze overzichtelijk voor je op een rijtje!

1. Prachtige afwisselende bossen

De Veluwe kent meerdere uitgestrekte bosgebieden. Op de Veluwe zijn een aantal boomsoorten te vinden die grotendeels de Veluwe bestrijken. Denk hierbij aan de berk, beuk of de eik. Daarnaast vind je op de Veluwe ook onder andere de Grove den. Deze naaldvormige boom kan 25 tot 35 meter hoog worden en is vooral te vinden bij heidevelden en zandverstuivingen. Daarnaast is op de Veluwe ook de Vliegden te vinden, het ‘broertje’ van de Grove Den.

2. Unieke heidegebieden

Op de Veluwe komen verschillende heidevelden voor. Zo kan je een droge hei en een natte hei vinden. Het verschil zit hem in de begroeiing. Op een droge hei groeit vooral struikhei met grassen en kruiden. Deze hei bloeit in de maanden augustus en september. Het is echt een aanrader om in deze periode deze droge heide te bezoeken.

Op een natte heide groeien voornamelijk grassen en mossen. Een ven behoort tot hetzelfde soort heide. Ook dit heidesoort is prachtig om tijdens je verblijf op de Veluwe te ontdekken. Een aanrader is het vakantiehuis in Vierhouten voor max. 4 personen. Vanuit deze vakantiewoning loop je zo de heide op.

3. Schitterende zandverstuivingen

Een prachtig gezicht op de Veluwe zijn de uitgestrekte zandverstuivingen. Bekende verstuivingen zijn Kootwijkerzand en Leuvenhorst. Ook in het Nationaal Park Veluwezoom is een prachtige zandverstuiving te vinden. Een aanrader is het vakantiehuis in Kootwijk voor 4 personen. Vanuit deze vakantiewoning ben je vlakbij de prachtige zandverstuiving Kootwijkerzand. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf op de Veluwe!

Ontdek deze prachtige landschappen vanuit een vakantiehuisje

Een perfecte manier om deze landschappen te ontdekken is vanuit een vakantiehuisje in deze prachtige omgeving. Vanuit deze vakantiehuisjes op de Veluwe verblijf je op loop- of fietsafstand van deze uitgestrekte natuur.