Top 4 lekkerste pannenkoekenrestaurants van de Veluwe

Nergens maak je de kinderen meer blij mee tijdens de lunch als met een heerlijke pannenkoek. Wanneer je op vakantie bent op de Veluwe is het natuurlijk extra leuk om tussen de middag of 's avonds een leuk tentje op te gaan zoeken om heerlijk met de kinderen een pannenkoek te gaan eten. De perfecte afsluiting van een dagje uit tijdens je vakantie en natuurlijk ook gewoon lekker als je geen zin hebt om te koken. En de kinderen? Die vinden het áltijd goed! We hebben allerlei pannenkoekenrestaurants voor je bezocht en hieronder een overzicht gemaakt van de vier allerbeste tentjes op de Veluwe om een pannenkoek te gaan eten!

1. Den Potsenmaeker

Midden in het centrum van Amersfoort eet je hier de lekkerste pannenkoeken. Er wordt enkel met verse ingrediënten gewerkt en er is een zeer uitgebreide menukaart. In totaal kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende pannenkoek varianten. Daarbij is uiteraard onderscheid gemaakt tussen zoete en hartige variaties. Perfect te combineren met een dagje Amersfoort waar zeker voor de liefhebbers van cultuur en historie van alles te zien valt. Den Potsenmaeker is een begrip in Amersfoort en dan ook zeker de moeite van een bezoek waard!
Groenmarkt 6, Amersfoort

2. Berg en Dal

Midden in de uitgestrekte bossen van dit prachtige gebied ligt een klein dorpje waar je een tevens een heerlijk pannenkoekenrestaurant vindt. Pannenkoekenhuis Berg en Dal is gelegen in Hoog Soeren en is een uitstekende plaats om een pannenkoek te eten als je een dagje in de bossen bent geweest met het gezin of naar andere attracties zoals Apenheul of Koningin Juliana Toren bent geweest. In de keuken weten ze precies wat ze doen getuigde de vele verschillende soorten die je hier kunt bestellen. Alles wordt uiteraard met verse ingrediënten gemaakt. Bovendien is de bediening snel en vriendelijk. Extra voordeel van dit pannenkoekenhuis is dat er grote potten stroop op tafel staan. Veel beter dan die standaard wegwerpzakjes met een klein beetje stroop erin!
Hoog Soeren 30, Hoog Soeren

3. 't Pannekoekhuis

Bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Zeker wanneer je dag in de buurt van Hoenderloo hebt doorgebracht waar uiteraard van alles te beleven valt. Je kunt zowel binnen als buiten zitten en er is direct tegen het Pannenkoekenhuis aan een klein maar mooi speelveldje gemaakt voor de kinderen. Jong en oud zullen smullen na al het bakwerk dat de keuken aflevert. De kinderen zullen hun hun ogen uitkijken en weten niet waar ze moeten beginnen. Er is keuze uit tal van verschillende pannenkoeken waarbij je ook voor minder vette varianten kunt kiezen. Ondanks dat het pannenkoekenrestaurant al bestaat sinds het eind van de jaren tachtig gaat ze mee met de tijd. Enkele jaren geleden wonnen ze zelfs een kampioenschap pannenkoeken bakken, dus je mag wat verwachten. Let er wel op dat ze maximaal om 20.00 uur al dicht gaan en wanneer het niet druk is soms eerder.
Krimweg 93, Hoenderloo

4. 't Jagersnest

Dit is een fantastische pannenkoekrestaurant in Ermelo en kan onmogelijk in dit rijtje ontbreken. Er zijn talloze verschillende pannenkoeken beschikbaar: zoete, hartige, hartig meegebakken of zelfs speciale dieet pannenkoeken. Zeker voor kinderen is het een paradijs. Voor de jongste kinderen is er binnen een leuke en veelzijdige speelhoek ingericht en de wat ouderen kunnen zich buiten helemaal uitleven in het Speel- en doepark. De chef-kok van 't Jagersnest wist overigens in 2016 het Nederlands Kampioenschap Pannenkoek bakken te winnen. Wees er dus maar zeker van dat je hier met een gerust hart een pannenkoek kunt gaan eten!
Drieërsweg 124, Ermelo

Vakantiehuis Veluwe huren

Vanuit een vakantiehuis Veluwe kun je natuurlijk de meest leuke uitjes maken en dat combineren met een bezoek aan deze vier restaurants die zonder twijfel tot de allerbeste van de streek behoren. Daarnaast kun je vanuit dit vakantiehuisje natuurlijk nog vele andere pannenkoekenrestaurants in de regio bezoeken!

Ken je iemand die ook helemaal dol is op pannenkoeken? Deel dit gerust!

Deel op Facebook Verstuur per mail