Top 5 leukste plekken voor high tea van de Veluwe

Hou jij ook zo erg van de combinatie zoet, hartig en liters thee? Voor een high tea op de Veluwe is er natuurlijk keuze genoeg, maar wat zijn nou de leukste plekjes? Hoi-Veluwe ging op onderzoek uit om de vijf beste plekken van de Veluwe te vinden voor een high tea!

Theehuis Appeltern

Op een zonrijk terras tussen de fruitbomen en de rozenstruiken in geniet je van een high tea op authentieke Engelse wijze. Je krijgt soep en hartige hapjes, maar ook verschillende typische Engelse zoete hapjes zoals scones met clotted cream en jam. De standaard high tea kost 19,50 euro per persoon, maar je kunt ook een luxe high tea reserveren. Je krijgt dan niet alleen extra hapjes maar ook nog eens een heerlijk glas prosecco voor slechts 24,50 euro per persoon. Van mei tot en met juni kun je hier van woensdag tot en met zondag terecht tussen 15.00 uur en 17.00 uur en in de zomer zelfs elke dag. Wel even vooraf reserveren!
Walstraat 13, Appeltern

Bij 't Raadhuys

Voor een high tea op de Veluwe ben je in Barneveld op de juiste plaats. In hartje centrum van kun je 2 uur lang onbeperkt thee drinken met de lekkerste hapjes. Vooral de huisgemaakte appeltaarten kruidkoek doen het erg goed. Ook zijn er verschillende hartige hapjes en natuurlijk krijg mag de chocolade niet ontbreken. Je betaalt voor een high tea in dit monumentale pand 19,95 euro per persoon. Bij 't Raadhuys is van dinsdag tot en met zaterdag geopend en in de zomer ook op een maandag. Voor een high tea ga je natuurlijk 's middags!
Raadhuisplein 46, Barneveld

De Rozentuin

Midden in een unieke beeldentuin kun je hier drie uur lang genieten van een tafel vol met de smakelijke hapjes. Voor 21,50 euro per persoon krijg je allereerst heerlijke hartige hapjes zoals sandwiches. Daarna volgen de zoete hapjes waaronder petit fours en bonbons. Ook bieden ze je een luxe high tea aan (24,50 euro per persoon). Hierbij krijg je nog meer luxere hapjes waaronder een heerlijke amuse en typische Engelse cookies! Vrijwel het hele jaar door kun je hier heerlijk van maandag tot en met zaterdag vertoeven. Vanaf 14:00 uur kun je hier terecht voor een high tea. Wel is het aan te raden om te reserveren.
Oude Barnevelderweg 5, Garderen

De Hertogh

Geniet hier vrijwel het hele jaar door van een fantastisch high tea op de Veluwe. Zoete lekkernijen zoals macarons en cupcakes worden afgewisseld met hartige hapjes zoals verschillende soorten wraps en quiche. Je kunt kiezen tussen een standaard high tea (18,95 euro per persoon) en een luxe versie (22,95 euro per persoon). Hoewel je in de namiddag van maandag tot en met zaterdag hier vrijwel altijd terecht kan, is het verstandig om vooraf te reserveren.
Kerkplein 2, Putten

Bell Inn

In deze Engelse Pub kun je op typische Engelse wijze genieten van talloze luxe hapjes waaronder luxe taartjes, muffins en bonbons. Ook hartige hapjes zoals belegde sandwiches en crolines zullen je hier niet ontbreken. Daarnaast kun je onbeperkt thee en koffie drinken. Voor een high tea betaal je 22,50 euro per persoon. Op dinsdag en woensdag is de Bell Inn gesloten. Vanaf 17:00 uur kun je hier terecht voor een high tea.
Ericaweg 3 Nunspeet

Vakantiehuisje op de Veluwe
Wanneer je in een vakantiehuisje op de Veluwe verblijft zijn dit de absolute topplekken voor een heerlijk high tea. Ze zijn verspreid over het gebied zodat er altijd wel eentje in de omgeving van jouw vakantiehuisje te vinden is. Let er wel op dat je bij de meeste het beste vooraf kunt reserveren.

Ken je iemand die ook helemaal wild is van de High Tea? Deel dit gerust!

Deel op Facebook Verstuur per mail