Een sportieve winter met Hoi Veluwe

Waarom zou je de hele dag voor de kachel zitten als je ook iets sportiefs kan ondernemen? Duik gezellig met het gezin of met vrienden/vriendinnen de natuur in! De beste plek om de natuur in te duiken is op de Veluwe. Hier kan je niet alleen genieten van de uitgestrekte landschappen, maar ook van alle sportieve activiteiten die over de gehele Veluwe te vinden zijn.

Welke activiteiten zijn er op de Veluwe te vinden?

Voor de sportieve(re) mensen onder ons is de Veluwe een uitstekende plek. De volgende activiteiten zijn zeker aan te raden:

Klimbos Veluwe, Ermelo en Garderen

Een dag klimmen tussen de bomen is iets wat je niet snel vergeet. Klimbos Veluwe in Apeldoorn is met 10 verschillende parcours echt een aanrader. Met een klimhoogte van 2 tot 18 meter en verschillende moeilijkheidsgraden wordt het ook wel het ‘klimbos der klimbossen’ genoemd.

Het klimbos in Garderen heeft met 25 meter het hoogste parcours van Nederland. In Garderen zijn 7 unieke parcours te vinden, 1 parcours meer dan in Ermelo. Deze parcours liggen allemaal op een prachtige locatie. De klimbossen in Garderen en Ermelo zijn daarom ook zeker een aanrader.

Mountainbiken op de Veluwe

Niets is leuker dan de Veluwe verkennen per mountainbike. Op deze manier kom je op plekken waar wandelaars en fietsers nooit zullen komen. Dat betekent: meer kans om wild te spotten. Daarnaast ontdek je ook prachtige plekken en ongerepte natuur. Heb je geen mountainbike? Geen probleem, je kan online of in de fietswinkel gemakkelijk een mountainbike huren. Daarnaast is in Emst een startlocatie voor prachtige routes op de Veluwe. Ook hier is het huren van een luxe mountainbike een optie.

Veluwe Valley nabij Beekbergen

 Net buiten het dorp Beekbergen vind je Veluwe Valley. Voor afwisselende sportieve activiteiten kan je hier goed terecht. Op dit all-inclusive evenemententerrein kan je onder andere quad rijden, tokkelen, boogschieten, klimmen en proberen te ontsnappen uit een escape room. Of je met vrienden, vriendinnen, het gezin of met het bedrijf gaat, een paar uur vermaak is gegarandeerd!

Veluwe Events in Hulshorst

Het grootste outdoor centrum van Nederland is Veluwe Events in Hulshorst. Midden op de Veluwe vind je hier ontzettend veel sportieve activiteiten voor jong en oud. Quad rijden, 4x4 rijden, klimmen, lasergamen, teambuilding en nog veel meer activiteiten zijn hier te vinden. Net als Veluwe Valley is een dag vermaak je hier verzekerd!

Sportieve activiteiten vanuit een vakantiehuisje op de Veluwe

Er is niks beters om deze sportieve uitjes te combineren met een verblijf op de Veluwe. Hoi Veluwe heeft een goed aanbod van vakantiehuisjes in onder andere Beekbergen, Hulshorst, Ermelo en Garderen. Met een verblijf in één van deze vakantiehuisjes liggen deze leuke activiteiten om de hoek!