Ervaar de Veluwe in het nieuwe jaar

Het einde van het jaar nadert. De kerstdagen zitten er weer op en over enkele dagen is 2017 verleden tijd. Maar dat 2017 voorbij is, betekent natuurlijk niet dat de winter al afgelopen is. Tijdens deze donkere en koude dagen is het verlangen om er even op uit te trekken haast onweerstaanbaar. Zeker wanneer je beseft hoe prachtig de Veluwe is tijdens deze periode van het jaar. De oplossing: een weekend in een vakantiehuisje op de Veluwe. Hieronder lees je wat je niet mag missen tijdens zo’n lekker weekendje in de natuur in 2018.

Volkssterrenwacht Bussloo

Op een heldere nacht in hartje winter is sterrenkijken een geweldige beleving. Een haast magische ervaring wanneer je door de gigantische telescoop sterren en planeten een stukje dichterbij kunt halen. Iedere vrijdagavond heeft de sterrenwacht een open avond vanaf 19.30. Tijdens deze avond krijg je de kans om naar de sterren te kijken en is er een interessante presentatie over het heelal. En in januari is het dan nog lekker donker. Zo kun je extra goed zien hoe de sterren er in het nieuwe jaar bij staan. Vanuit je vakantiehuisje in Beekbergen is de sterrenwacht slechts een kwartier rijden. Begin je weekend op de Veluwe goed met een bezoek aan deze volkssterrenwacht.

Wildspeurtocht op de Veluwe

Wie op internet zoekt op de Veluwe komt prachtige foto’s tegen van herten, zwijnen en andere wilde dieren. Tijdens een wildspeurtocht is de kans groot dat je deze dieren in levende lijve tegenkomt. Geboren Veluwenaar Jan Niebeek neemt je iedere zaterdagmiddag mee tijdens een 2,5 uur durende speurtocht. Tijdens deze tocht wandel je door Kroondomein Het Loo. Het is de manier om de natuur van dichtbij te ervaren. Een ideale en leerzame manier om een frisse neus te halen.

Stadswandeling Elburg

Wat ook heel leuk is om te doen is een stadswandeling. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de Veluwe, maar het is zeker aan te raden. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling op zaterdagmiddag door historisch Elburg. Onder begeleiding van een gids bezoek je het gezellige middeleeuwse centrum van deze stad. Wandel langs schitterende monumentale gebouwen of kies juist voor een wandeling door het havengebied. Liever zelf op pad? De stadswandelingen zijn door de gemeente ook op papier gezet. Zo kun je vanuit je vakantiehuisje bij Elburg zelf kiezen wanneer je de stad ontdekt.

Vakantiehuisje op de Veluwe

Naast deze leerzame en interessante uitstapjes is er nog veel meer te beleven op de Veluwe in de koude wintermaanden. Een vakantiehuisje op de Veluwe is een ideale uitvalsbasis om deze schitterende omgeving en haar winterse schoonheid te ontdekken.