De Veluwe is een prachtig gebied in Nederland waar je heerlijk kan gaan kamperen of in een hotel gaat overnachten. Je kan er, wanneer je er verblijft, vanuit die plaats mooie fietstochten maken en wandelen. Je kan met de fiets trappend door de bossen fietsen of langs heidevelden. Ook kan je onderweg prachtige vennetjes bewonderen of stuwwallen. Wanneer je met de fiets bent zie je alles en dan zal je ook inderdaad aanschouwen hoe prachtig het is. Het is toch wel het mooiste fietsgebied wat we in Nederland hebben. Je kan er lekker rustig fietsen maar wanneer je van sporten houdt kan je je ook heerlijk op de mountainbike of wielerfiets lekker uitsloven. Het is mogelijk om daarbij te kiezen voor een heerlijk vlak parcours maar ook om een heuvelachtig gebied te gaan doorkruisen. Vervolgens is ook de keus voor jezelf te maken of je door bospaadjes wilt gaan fietsen of juist alleen maar op een verharde weg.

Fietsroutes

Er zijn verschillende tochten te maken met de fiets. Zo kan je de Culturele route nemen maar ook kiezen voor Veluwe op zijn mooist. Zo zijn er nog een aantal zoals Heel Heerde, Heerlijk fietsen over de West Veluwe, de Hotspots van de Zuid- Veluwe en de Oene’s IJssel en de Oude verhalen van de Veluwe. Je ziet de keus is zeer uitgebreid zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Naast fietsroutes zijn er ook verschillende mooie mountainbike routes op de Veluwe. 

Culturele route

De Culturele route. Bij deze fietsroute staat de cultuur van Heerde centraal. Er zijn voor deze voor deze route twee mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen uit groen en rood. De route loopt langs kunstenaars, kunst in openbare werken, culturele bezienswaardigheden en beeldentuinen. Je wordt geïnspireerd door de kunstenaars van Heerde. De kunstenaars heten u allen graag welkom op de tijdstippen dat ze open zijn. In het eerste weekend van oktober zijn er de open atelierdagen. Het is een mooie fietsroute waarbij u zich geen moment zal vervelen. Zo kun je natuurlijk alle routes een keer fietsen zodat je het hele gebied goed kan verkennen.

Tijdens uw verblijf in een vakantiehuisje op de Veluwe, zijn er dus vele mogelijkheden om te fietsen in de prachtige natuur!

Bestel direct uw tickets!