Goedkope familievakanties die niet goedkoop aanvoelen

De Veluwe is een vrij uitgestrekt gebied over Nederland heen. Daarom heeft het vrijwel voor ieder wat wils te bieden. Als fietser of wandelaar kan je in dit gebied je hart ophalen. Maar wist je dat de Veluwe ook uitstekende mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld aan het strand te liggen of te gaan watersporten? Daarnaast zijn er tal van opties voor culturele ontdekkingen. Of huur een vakantiehuisje op de Veluwe.

Het nationale park de Hoge Veluwe

Dit uitgestrekte beschermde park biedt veel afwisselende landschappen en diersoorten. Daarom is het bij uitstek de beste plaats om te kunnen genieten van de natuur. Trek de wandelschoenen aan en geniet van de talloze routes. Om het gebied met de fiets te gaan verkennen hoeft u niet eens uw eigen stalen ros mee te brengen. Er zijn zo'n 1800 witte fietsen beschikbaar die je gratis mag gebruiken. Voor paardenliefhebbers is er de mogelijkheid om buitenritten te maken bij een manege. En in de verschillende meren kan er worden gevist.

Het Kröller Müller museum

In dit museum zijn er meer dan 250 schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh te aanschouwen. Daarnaast worden er werken van moderne schilders tentoon gesteld waaronder Piet Mondriaan. Bijzonder aan dit museum is dat er een beeldentuin van 25 hectare aanwezig is. Dat is op dit moment de grootste van Europa. Zo ontmoet je de kunst in de natuur.

Museonder

In het bezoekerscentrum van het Nationaal park bevindt zich Museonder. Hier neem je een kijkje naar hoe het leven er onder de grond uit ziet. Zo loop je van boomwortels onder het aardoppervlak, helemaal tot de kern van de aarde. Een bezoek aan deze tentoonstelling is inbegrepen bij een bezoek aan het park.

Bezoek eens een kasteel

Voor degene die wel houden van verhalen over het verleden en een beetje cultuur, is er altijd de mogelijkheid om op visite te gaan bij een kasteel of paleis in de omgeving. Paleis het Loo in Apeldoorn laat ons de geschiedenis van onze eigen Koninklijke familie zien. Maar ook kasteel Doorwerth, Rosendael en Cannenburgh zijn zeker uw aandacht waard. Geniet er van de prachtige landgoederen die deze kastelen te bieden hebben.

Beleef de Hanzensteden

Deze steden vormden in vroegere tijden een verbond om elkaar te steunen bij plunderaars en piraterij. Maar tegenwoordig zijn het steden en dorpjes die nog veel van hun oudheid bewaard hebben. Nu kunnen wij er genieten van winkelen in oude panden en iets drinken op de sfeervolle terrassen. Hattum is bijvoorbeeld zo'n Hanzestad. De prachtige ligging aan de IJssel maakt dit tot een echte toeristische trekpleister.

Stranden en watersporten

De Veluwerandmeren zijn inmiddels uitgegroeid tot een waar watersportdomein. Hier is er volop ruimte om te kunnen surfen of met de boot rond te varen. Maar de meren zijn ook geschikt om een verfrissende duik te nemen en gewoon lekker te zonnen op de strandjes.

Tal van mogelijkheden

Zoals hierboven te lezen biedt de Veluwe tal van mogelijkheden voor het vieren van een vakantie. Gezinnen kunnen een vakantiehuisje op de Veluwe huren en vanuit daar dit prachtige gebied helemaal gaan ontdekken. Zo hoeven jullie niet te ver weg, maar beleef je toch dat echte vakantiegevoel.