Wandelen door de heidebloei

Omringt door een paarse deken

Wat hebben we veel op de Veluwe! Deze zomer kleurt de hei zo prachtig mooi. Het is verbazingwekkend als je eens stil staat bij al die kleuren. Hier op de Veluwe hebben we veel moois te bieden, waaronder de prachtige wandelroutes langs verschillende heide weides!

Ginkelse Heide

Wel eens op de Ginkelse hei geweest? Dit is een vlakte met een verhaal. De oudere onder ons kennen de heide wel van de Tweede Wereld oorlog. Op 18 september 1944 startte hier de operatie Market Garden. Wie die naam heeft bedacht heeft had zowel smaak als inzicht! Eigenlijk is het ook één grote wilde tuin. En ook toen, stond de heide nog in bloei tijdens de landing van duizenden geailleerden.

Als je er nu gaat wandelen kun je genieten van de rust. Je zult hier en daar wat schapen tegenkomen die hard hun best doen om te voorkomen dat de hei niet dichtgroeit.

Tip: parkeren doet u bij de schaapskooi aan de N224

 

Veluwe-zoom Posbank

Maar er is meer! Wat te denken van de Veluwe-Zoom Posbank? Daar wel eens geweest? Rond deze tijd is het heuvellandschap paars. Echt paars. Het is prachtig, adembenemend mooi! De heuvels in het landschap bieden verschillende uitzichtpunten. U zult her en der een paar natuurfotograven tegenkomen die alles op de gevoelige plaat vastleggen. Maar geef ze eens ongelijk?!

U vindt deze hei bij Rheden - Nationaal Park Veluwezoom