Herfst en schapen op de Veluwe

Elk seizoen heeft haar eigen schoonheid. Maar de herfst doet toch wel het meest met de natuur. Alles verandert van kleur. Landschappen worden wilder. De bomen schudden hun blad af en de paddenstoelen schieten uit de grond. Wat kan het bos adembenemend zijn, als je het maar zien wil.

Maar niet alleen bij de bomen en de planten verandert er veel, ook de dieren blijven niet achter. De eekhoorntjes verzamelen hun buit. Als je stil genoeg bent kun je ze zien roetsjen door de bomen. Maar ook de schapen met hun wollen vachten trotseren moeiteloos de ruige wind.

Heb je wel eens een echte schaapskooi van dichtbij gezien? Op de Veluwe zijn ze er nog!!
Schapedrift Ermelo is een van de grootste schaapskooien van Gelderland. De kudde bestaat uit zo’n 300 schapen. De kudde gaat bijna dagelijks naar de Ermelosche hei met de herder en de honden. Ook is er een bezoekerscentrum waar je van alles kunt doen met paddenstoelen, workshops met vilten en schapenwol.
Een extraatje: op 24 december vindt er een coronaproof kerst sing-in plaats bij de schaapskooi!

Vakantie op de Veluwe?
Wilt u de Veluwe met haar schapen ook van dichtbij meemaken en beleven? Boek dan hier op de site uw vakantiehuisje. De vakantiehuisjes in Ermelo vindt u hier. Bent u liever ergens anders op de Veluwe, kijk dan gerust rond op de site. www.hoiveluwe.nl heeft wat u zoekt!

Wat u ook het liefst doet, de Veluwe heeft het! Vindt u niet direct wat u zoekt? Geen nood, neem contact met ons op en we helpen u aan een fantastische vakantie!