Herfst op de Veluwe

Herfst, Herfst, wat heb je te koop?

Alles gaat weer veranderen in de natuur. Langzaam verandert het mooie groen in goud geel. Eikels en dennenappels vallen lukraak naar beneden. Pas op dat je niet geraakt wordt. Zo'n eikel op je hoofd kan behoorlijk pijn doen!

Herfst is pracht!

De herfst is eigenlijk het mooiste seizoen voor de bossen. Het bos staat bol van de kleuren. Paddestoelen schieten her en der uit de grond en vormen rode hoedjes of heksenkringen in het gras. De kastanjes vallen weer uit de bomen. Sommige zijn zelfs eetbaar en nog lekker ook! Herfst, ook weer zoveel gezelligheid! De dagen worden de korter, het wordt vroeg donker en kouder, dus alle reden om lekker 's avonds met z'n allen warm bij de kachel te zitten. Bij deze huisjes zou je niet eens meer naar huis willen: https://www.hoiveluwe.nl/ 

Wat te doen op de Veluwe?

Tijdens de herfstvakantie is er weer van alles te doen op de Veluwe. Zo organiseert Het Nationale Park de Hoge Veluwe een fotopuzzeltocht voor de jongste bezoekers. Er is ook een herfstverrassingstocht waarbij u met een natuurgids de Veluwe opgaat. U zult nog versteld staan van al het moois wat hij u nog kan laten zien, wat normaal aan uw oog voorbij schiet.

Op 5 en 6 oktober zijn er weer wilddagen in Vierhouten. Het programma is onder andere gevuld met een roofvogelshow, oude ambachten en diverse demonstraties. U kunt een culinaire tocht maken, genieten van live muziek en een gratis entree!

Bent u overtuigd? Kom dan uw herfstvakantie op de Veluwe vieren en boek direct uw huisje op www.hoiveluwe.nl