Hoogtepunten op de Veluwe deze zomer

De zomer was zeer geslaagd dit jaar! Zowel de temperaturen als de leuke activiteiten beviel iedereen die de Veluwe bezocht heeft deze zomer! Dit is wat de bezoekers aan een vakantiehuisje op de Veluwe gezien hebben.

Een zomer vol fietstochten op de Veluwe

Dat er prachtige fietsroutes uitgestippeld zijn hebben veel bezoekers ontdekt! Van kleine fietsroutes tot routes van wel 30 kilometer lang. Sommige mensen kozen er ook voor om nog langer te fietsen op een dag en te gaan voor een volledige Veluwe expeditie van soms wel 50 kilometer lang! Het mooie aan deze routes zijn is dat er altijd leuke tentjes zijn om even wat te drinken en te eten of om even te genieten van een mooi uitzicht over bijvoorbeeld het Kröller-Müller museum. De routes bij Kootwijk waren ook erg populair door de mooie weides daar en natuurlijk Radio Kootwijk.

Wandelen op de Veluwe

Hoewel velen kiezen voor de fiets omdat je hiermee meer kunt zien in een bepaalde tijd, zijn er ook heel veel wandelaars geweest die zich weer helemaal hebben uitgeleefd! Het mooie aan wandelen is dat je al gauw dingen ziet die je over het hoofd ziet als je gaat fietsen. Zo heb je bijvoorbeeld meer kans om wilde dieren te spotten als je rustig loopt dan wanneer je fietst. Nog een kleine tip: als u gaat wandelen over de Veluwe stippel dan van tevoren een route vanuit uw vakantiehuisje op de Veluwe. Zo bent u van tevoren al geënthousiasmeerd voor een goede dag!

Van markten tot kastelen

De organisatoren van allerlei activiteiten op de Veluwe waren weer enorm druk dit jaar en dat heeft zich geuit in enorm leuke dagen. Het begint al bij leuke markten die werden georganiseerd in Veluwse dorpen. Ook waren de bezienswaardigheden zoals de kastelen en landhuizen erg in trek met ieder zijn eigen thema dagen. Zo was het extra bijzonder om even ridder te zijn in een echt middeleeuws kasteel. Als u op de Veluwe bent geweest dit jaar dan heeft u genoten!