Jacht op de Veluwe

Zoveel te zien!

 

Wat zijn ze mooi, wat zijn ze apart. Zoveel soorten, zoveel te ontdekken!
De Veluwse bossen zijn juist NU rijk bezaaid met paddenstoelen. Ga er eens met het gezin op uit en geniet van al dat moois. Neem bijvoorbeeld Otterlo! Otterlo heeft hei en bos. Pak de fietst en ga op jacht naar de aangebrande gordijnzwam, het aardappelklokje, of de meest bekende en misschien wel de leukste: de Vliegenzwam! Ja, inderdaad dat is degene met het rode dakje met daarop de bekende witte stippen!

In het bos gebeurt van alles. Momenteel zijn de eekhoorns druk bezig hun wintervoorraad aan te leggen. Ze laten zich vooral zien in de ochtend. Ze verzamelen nootjes maar knagen ook aan, jawel… paddenstoelen! Met hun prachtige pluim staartje achter zich aan roetsen ze van boom naar boom. Men hun lange, gekromde klauwen kunnen ze makkelijk van tak naar tak springen. Als je geen geluid maakt, spot je ze misschien wel!

Wil je iets meer spanning? Het is nog bronstijd! Tot eind van de maand is het de paartijd van edelherten. De mannelijke herten burlen in het diepst van de nacht om indruk te maken. Boek een leuke huisje in Emst dan zit je dichtbij het vuur! Maar er is nog meer wild. Niet alleen edelherten leven op de Veluwe, maar ook zwijnen, damherten en reeën.

Ben je niet zo’n dierenvriend? Ga je liever voor planten, bomen en paddenstoelen het bos in? Ga dan eens naar de bossen bij Beekbergen. Daar kun je op zoek gaan naar tamme kastanjes. Heerlijk om op te peuzelen!

Keuze genoeg op de Veluwe, dus boek snel op www.hoiveluwe.nl