Kastelen op de Veluwe

De Veluwe is rijk aan vele kastelen. Tijdens een bezoek aan het tweede mooiste natuurgebied van Nederland is het dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan één of meerdere kastelen. Wij hebben een paar kastelen op de Veluwe voor je uitgelicht:

Kasteel de Cannenburch

In Vaassen ligt het prachtige kasteel de Cannenburch. Het kasteel ligt in een parkbos met vijvers en weilanden. Je hebt de mogelijkheid om het kasteel te bezoeken. Daarnaast kan er ook in de prachtige omgeving van het kasteel worden gewandeld en gefietst.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Uniek aan dit kasteel in Doorwerth is dat het drie musea bevat. Ook kan je op de stuwwal erachter prachtig fietsen en wandelen in het afwisselende heuvellandschap.

Kasteel De Vanenburg

Kasteel de Vanenburg is een kasteel uit de 19e eeuw en staat in Putten. Tegenwoordig word dit prachtige landgoed gebruikt als congres-, vergader- en hotelaccommodatie en worden er verschillende arrangementen aangeboden.

Kasteel Rosendael

In Rozendaal, vlakbij Arnhem, ligt het prachtige kasteel Rosendael. Dit historisch ingericht kasteel bezit een groot park met vele bezienswaardigheden. Tijdens een bezoek aan dit kasteel krijg je een goed beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd.

Kortom, het bezoeken van een kasteel tijdens je verblijf in een vakantiehuisje op de Veluwe is zeker een aanrader.