Leuke dorpen op de Veluwe

De Veluwe is het mooiste natuurgebied van Nederland. De Veluwe kent vele karakteristieke dorpjes met allemaal hun eigen bezienswaardigheden, activiteiten en kenmerken. De Veluwe is de plek om wild te zien. Zoek in de vroege ochtend of ‘s avonds eens een mooi plekje op in de natuur. Misschien zie je wel een hert, ree of een wild zwijn. In deze blog zullen we wat dieper ingaan op een paar leuke dorpjes en de bezienswaardigheden.

Vakantie in Garderen

Garderen is een leuk klein plaatsje liggend in de gemeente Barneveld. Gaat u binnenkort een dagje naar Garderen? Wij hebben nog erg leuke vakantiehuisjes in Garderen. Bij ’t Veluws zandsculpturenfestijn vind je mooie kunstwerken van zand met als thema in 2018 ‘Hollandse meesters’ uit de gouden eeuw. Of bezoek eens het ouwendorperhoeve. Dit is een kinderboerderij met een rijke historie die terug gaat tot in 1867. De ouwendorperhoeve is een agrarische onderneming in een prachtig landschap, waar dieren worden gehouden met oog voor dierwelzijn en milieu. Kinderboerderijen zijn voor veel kinderen de enige plek waar ze in contact kunnen komen met boerderijdieren. Huur een leuk vakantiehuisje in Garderen voor in de herfst en bezoek de kinderboerderij.

Vakantie in Otterlo

Otterlo is gelegen in de gemeente Ede. Otterlo is een groen en gastvrij dorp. Er zijn een hoop moderne campings, mooie hotels, heerlijke restaurants en dat allemaal midden in de natuur. Vanuit Otterlo zijn er diverse fiets- en wandelroutes. Ook vindt u Het Nationaal park de Hoge Veluwe in Otterlo. Met ruim 5400 hectare bos, heidevelden, grasvlaktes en zandverstuivingen. In het park leven onder andere edelherten, reeën, wilde zwijnen en vele bedreigde en beschermde diersoorten. Huur een vakantiehuis in Otterlo in de buurt van de Hoge Veluwe.