Leuke musea op de Veluwe

Bent u van plan om een keer in uw vakantie de Veluwe op te zoeken? Dat is geen gek idee! Velen mensen gaan u jaarlijks voor. Het mooie aan de Veluwe is dat u altijd kunt komen. Ook buiten de vakanties om is er veel te doen en te zien op de Veluwe. Of u nou een actief persoon bent of iemand dat van bezienswaardigheden houdt. U hoeft zich geen enkel moment te vervelen op de Veluwe. In deze blog zal ik een paar leuke musea aan u uitlichten die zeker een kijkje waard zijn!

Het stoomtrein museum in Beekbergen 

Houdt u van oud en authentiek? Breng dan zeker eens een bezoek aan het museumstation Beekbergen. Hier vindt u het museumstoomdepot dat beschikt over een zeer omvangrijke collectie materieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met authentiek stations kantoor, een grote draaischijf voor het draaien van stoom- en diesellocomotieven en nog veel meer. Beleeft u het liever dan dat u ernaar kijkt? Dat kan ook! Deze Veluwse stoomtrein heeft nog steeds een dienstregeling en rijdt op verschillende dagen! Zo kunt u bijvoorbeeld op bepaalde dagen genieten van een heerlijke zondagse of pannenkoeken lunch in deze trein.

Bezoek het Bronbeekmuseum in Arnhem 

Houdt u van musea en oorlogsgeschiedenis? Dan bent u bij het bronbeekmuseum aan het juiste adres. Het museum bevindt zich op een historisch landgoed. Hier in dit museum kunt u veel leren over de geschiedenis. Welgestelden burgers legden Bronbeek begin 19de eeuw aan als buitenverblijf. Koning Willem III was de laatste particuliere eigenaar en schonk het landgoed in 1859 aan de Nederlandse staat onder voorwaarde dat er een tehuis kwam voor militairen van het koloniale leger.

Overnachten op de Veluwe 

Zou u graag een aantal musea willen bezoeken op de Veluwe? Of komt u toch liever voor de natuur? Bekijk ons aanbod vakantiehuisjes op de Veluwe een breng een bezoek aan Nederlands grootste natuurgebied!