Met twee wielen de Veluwe over

Fietsen vinden veel mensen leuk om te doen in Nederland, wat best logisch is omdat Nederland een erg goed fietsnetwerk heeft en mooie routes heeft. Naast fietsen kunt u tegenwoordig ook prachtig de Veluwe over met uw chopper! Graag vertellen wij vandaag wat meer over welke mogelijkheden er allemaal zijn betreft eigen vervoer over de Veluwe!

Fiets huren

Over geheel Veluwe zijn overal wel zaken die fietsen verhuren. Soms heeft u de mogelijkheid om bij uw vakantiehuisje op de Veluwe een fiets te huren, dit is erg handig als u uw eigen fiets niet mee kunt nemen. Aangezien er heel veel mooie dingen te zien zijn op de Veluwe is het altijd een aanraden om via de fiets de landschappen en bezienswaardigheden te bekijken. Zo bezoekt u veel meer in een bepaalde tijd.

Gezellig samen op de tandem

Om het allemaal net wat leuker te maken is het een misschien wel een idee om een tandem te huren! Op de Veluwe zijn veel plekken waar u een tandem kunt huren, dit zijn niet zomaar tandems! Sommige tandems zijn extra lang of extra kort! Ook kunt u een kindertandem huren, dit is ideaal als u met uw kinderen of kleinkinderen op pad bent op de Veluwe! Zo’n ouder-kind tandem zorgt voor een onvergetelijke fietstocht samen met de kinderen. Het is voor een kind natuurlijk ook veel leuker op een tandem te fietsen dan achterop te zitten zonder trappers.

Grof terrein over met de mountainbike

Met de tandem door de bossen onhandig? Wellicht is het dan een idee om met de mountainbike samen of alleen op pad te gaan door de grote bossen die de Veluwe rijk is. Er zijn echt hele mooie mountainbikeroutes beschikbaar over de hele Veluwe. Mountainbiken op de Veluwe extra leuk omdat de Veluwe beschikt over lange fietstochten die door duizenden mensen is samengesteld en bijgewerkt. Veel mountainbikers die als sport fietsen kiezen graag de Veluwe boven andere gebieden omdat de Veluwe extra mooie terreinen heeft! Wilt u ook graag mountainbike maar is het net wat te zwaar? Dan is een elektrische mountainbike misschien wat voor u! Deze zijn te huur over de hele Veluwe!

De racefiets is sneller dan de loopfiets

Bent u meer van supersnel in plaats van samen op een fiets over over grove terreinen? Dan is een racefiets misschien wat voor u. Naast alle mooie routes door de bossen en over zandpaden heeft de Veluwe ook prachtige routes met zeer goed asfalt om hard overheen te kunnen racen met de racefiets. Ga er samen op uit en race met elkaar over de Veluwe.

De loopfiets is sneller dan lopen

Gaat een racefiets te snel? Is een mountainbike te hobbelig? En is een tandem te knus? Dan is een loopfiets wellicht wat voor u! De loopfietsen op de Veluwe zijn uitmuntend geschikt voor mensen die op hun eigen gemak lekker rustig over de Veluwe willen fietsen en lopen. Want ja, een loopfiets is nou eenmaal een handige combinatie voor fiets en wandelliefhebbers! Op de Veluwe vindt u ook elektrische loopfietsen, ideaal als u bijvoorbeeld slecht ter been bent.

De chopper als vermakelijk vervoer

We kunnen het ook even helemaal anders doen. De elektrische chopper is erg grappig maar ook een goed vervoermiddel om van punt a naar punt b te komen. De chopper is een soort van minibike die doormiddel van een gashendel harder gaat. Dit is erg leuk om eens gedaan te hebben, en als u dan toch in een vakantiehuisje op de Veluwe zit, waarom niet wat anders proberen?