Monumentendag

Lang weekend weg

4 september 2019
Monumentendag!

Het was vroeger al een klein feestje, Monumentedag. Dat was de dag waarop je de hoge, imposante Cuneratoren mocht beklimmen.
Op Monumentendag is er de unieke gelegenheid om eens een kijkje te nemen aan de binnenkant van al die prachtige oude gebouwen.
We doen al aan Monumentendag sinds 1987 in navoling van Frankrijk. U kunt niet alleen gebouwen bezoeken, maar er zijn ook tal van activiteiten te doen!
Het is eigenlijk een unieke tijd om een eens weekend weg te gaan, bij uitstek kunt u op de Veluwe terecht! Boek nu via https://www.hoiveluwe.nl/

In Nijkerk is het mogelijk om voor het eerst sinds lange tijd, het Nutsgebouw te bezichtigen. Vroeger de plek voor de feestjes en de partijen.
Maar de geschiedenis van het Nutsgebouw is nog rijker! Wie er meer over wil weten doet er goed aan om er zaterdag eens heen te gaan!
In de stad zijn nog 16 monumenten geopend waaronder het Koetshuis, de Eierhal, het Atelier, het Van Delenhuis, de Tweede Pastorie, de Grote kerk
met de toren etc. Deze toren is trouwens ooit uitgeroepen tot de mooiste toren van Nederland!

Maar niet alleen Nijkerk is het bezoeken waard. Op nog veel meer plaatsen in Nederland worden de monumenten in het zonnetje gezet.
Wel eens gehoord van Radio Kootwijk? Daar staat een groot rijksmonument, het voormalige radiotelegrafisch zendstation.
Rond 1923 was dit het technische moderne hoogstandje! Tijdens Monumentendag is er van alles te doen!
Zendamateurs van de Vereniging van Radio Zend Amateurs geven er een demonstratie. U kunt ook foto exposities komen bewonderen over Radio Kootwijk.

Landgoed Laag Soeren, ook zo'n prachtplek op de Veluwe.
Gebouwd rond 1850 en was toen het voormalige badhuis Bethesda. Er zijn prachtige Engelse tuinen die openstaan voor publiek. Ook de entree en de foyer mag u bezoeken.
Hoewel het nu een appartementengebouw is, is het ook nog altijd een Rijksmonument.
Het complex grenst aan het park National Veluwezoom met circa 5000 hectare bos en heidegebieden. U kunt daar fietsen, wandelen en als u wat vroeger uit
de veren gaat heeft u grote kans om loslopend wild te spotten.

Wacht niet langer, ga er opuit! Boek u lange weekend op https://www.hoiveluwe.nl/