Musea weer open op de Veluwe

Eindelijk mogen we weer, mits het binnen de genomen maatregelen is, maar de museu op de Veluwe zijn weer open! Volg Koningin Maxima op de fiets, maar dan op onze mooie Veluwe! We zetten de mooiste en leukste musea graag voor u op een rijtje!

 

Kröller-Müller Museum

Een van de bekendste musea van ons land is het Kröller-Müller Museum. Niet zo verwonderlijk, want het museum voor moderne kunst is een bezoekje meer dan waard. Het ligt middenin Nationaal Park De Hoge Veluwe, om precies te zijn in de plaats Otterlo. Niet alleen kan je er genieten van allerlei bekende schilderijen en tekeningen van kunstenaars als Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Theo van Doesburg, maar ook van een indrukwekkend beeldenpark. Een knap staaltje kunst op de Veluwe!


Nederlands Openluchtmuseum

In Arnhem is het Nederlands Openluchtmuseum te vinden, een waar pareltje op de Veluwe. Je kan er een kijkje nemen in het leven van ons land door de eeuwen heen. Wonen, werken, oude ambachten; van alles komt voorbij, veelal geillustreerd met allerhande gebruiksvoorwerpen waarover jij en jouw familie kunnen leren.

Noord-Veluws Museum

Wil je een echt inkijkje in het werk van Noord-Veluwse kunstenaars en hun werk? Dan kan je naar het Noord-Veluws Museum. In dit kunstmuseum zijn talloze schilderijen te bewonderen, gecombineerd met interessante vehalen. Zo krijg je ook nog eens een beeld van hoe het leven er vroeger op de Veluwe aan toe ging.

Oude Ambachten en Speelgoed museum

Wil je dat jouw kinderen zich ook prima vermaken in een museum op de Veluwe, denk dan eens aan het Oude Ambachten en Speelgoed museum in het dorpje Terschuur. Voor kinderen is het erg leuk om de oude winkels van weleer te zien en voor jou is het ongetwijfeld een feest der herkenning om al het antieke speelgoed te bewonderen.Naast de natuur zijn deze musea ook een goede reden om eens op de Veluwe te verblijven. Bekijk daarvoor onze vakantiehuizen op de Veluwe