Najaar op de Veluwe

Najaar op de Veluwe Zegt u de nazomer maar rustig gedag want de herfst is begonnen. En dat kunnen we merken ook! In de ochtend begint het al helemaal koud te worden. Ramen die beslagen zijn. De mensen die naar school of werk fietsen zullen de kou al wel hebben gemerkt. Koude handen, tranen in de ogen, en natuurlijk uw adem die u opeens kan zien als u die uitblaast. Verder is het nog erg donker als we van huis vertrekken in de ochtend en het zal niet meer lang duren dat het al weer donker is tegen de tijd dat we thuis zijn.

Het najaar

Herfst of het najaar begint officieel op 21 september en eindigt op 20 december. De zon gaat steeds minder schijnen en de dieren, planten en bomen beginnen zich al voor te bereiden op de winter. De dagen worden korter, bladeren krijgen steeds minder energie van de zon en ze maken dus een stuk minder voedsel. Struiken en bomen hebben zaden en vruchten gemaakt uit hun bloemen van het voorjaar om te overleven in de winter.

Wat doet u het liefst in het najaar?

Wat doet u het liefst in de herfst? Wat is uw favoriete najaars kost? Gaat u eerder naar bed? Geniet u van een wandeling door de natuur terwijl de bladeren van de bomen vallen? Of blijft u liever binnen? U kunt de mooiste natuurwandelingen op de Veluwe. Zeker wanneer het herfst begint te worden en de natuur op z’n mooist is. U kunt nu erg leuke vakantiehuizen op de Veluwe boeken. Wie weet kunt u nog een keer wakker worden midden in de bossen dit najaar.