Ontdek het Leuvenumse Bos bij Ermelo

De Veluwe staat bekend om de prachtige natuur. Om die reden zijn er ook tal van wandelroutes en bossen. Bewoners van de Veluwe en vakantiegangers maken veelvuldig gebruik van deze mogelijkheid. In deze blog lichten wij het Leuvenumse Bos bij Ermelo uit.

Het Leuvenumse Bos bij Ermelo

Het Leuvenumse Bos in Ermelo is een bosrijk en populier natuurgelijk in en rondom Ermelo. Het bos is eigendom van 'Natuurmonumenten' en maar liefst 837 hectare groot. Rondom het natuurgebied zijn geen verharde wegen, wat de rust en beleving zeker ten goede komt. Dit is dan ook een reden dat het Leuvenumse Bos één van de populairste bossen van de Veluwe is. Daarnaast heeft het natuurgebied veel variatie qua flora én fauna.

Planten en dieren in het natuurgebied

In het bos komen diverse planten en bomen voor. Voorbeelden hiervan zijn zwarte els, wilg, struikhei, jeneverbes, rode en blauwe bosbes, dalkruid en veel korstmossen. Naast de diversiteit in planten en bomen kent het natuurgebied ook veel wild. U kan hier namelijk zwijnen en edelherten aantreffen. Maar ook de kleine dieren zoals de ree, das en vos komen er voor. Qua vogels is het gebied ook zeer populier. Er leven namelijk 65(!) soorten volgels!

Zelf wandelen door het Leuvenumse Bos

Zelf het Leuvenumse bos ontdekken? Bekijk dan eens onze vakantiehuisjes in Ermelo. Vanuit één van deze vakantiehuisjes bent u op een steenworp afstand verwijderd van het prachtige natuurgebied. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet zodat u langs alle mooie plekken komt en niets hoeft te missen. 

Uiteraard kan u het natuurgebied ook ontdekken vanuit een andere plaats op de Veluwe. Bekijk dan al onze vakantiehuizen op de Veluwe!