Op safari in eigen land

Vakanties in eigen land worden steeds populairder. Op zoek naar 'de grote vijf' in eigen land is dan ook een leuke optie om te ondernemen. In tegenstelling tot een safari ver weg in Afrika ga je in eigen land op zoek naar de door Staatbosbeheer benoemde grote vijf. Het betreft het Edelhert, de Bever, de Ree, het Everzwijn en de Zeehond. Vier van de vijf zijn te vinden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Dieren spotten op de Veluwe

Edelherten zijn ondanks hun imposante verschijning vrij moeilijk waar te nemen. Ze vallen amper op in de bossen en hebben jouw meestal veel eerder in de gaten dan jij hen. Het reukvermogen van het edelhert is dan ook erg goed.

Bevers zijn niet bang aangelegd en niet mensenschuw. Desondanks zijn ze moeilijk te spotten aangezien ze veel tijd doormaken in hun zelfgebouwde dammen. In de avond maak je de meeste kans, de tamelijk forse dambouwers gaan er dan op uit om voedsel te zoeken.

Reeën zijn vroege vogels, ze laten zich vooral in de vroege ochtend zien. Het is de kleinste hertensoort te vinden in Europa en in groten getale aanwezig op de Veluwe. 

Everzwijnen waren bijna uitgestorven in ons land. Gelukkig zijn er inmiddels weer zo'n drie a vierduizend op de Veluwe te vinden. De meeste kans op het zien van deze dieren maak je wanneer het gaat schemeren.

Genieten van de natuur op de Veluwe

Op zoek naar de grote vier, of gewoon even lekker op rust komen. Op de Veluwe kan het allemaal. Om optimaal van het gebied te genieten kunt u een vakantiehuis Veluwe boeken om er een heerlijke tijd door te brengen. Zowel jong als oud vermaakt zich prima in dit prachtige gebied.