Slipjacht op de Veluwe

Wat is het soms magisch om heel vroeg in de ochtend door de bossen te lopen. Het Wilbrinkbos in Voorthuizen is echt een prachtig bos om in te verdwalen. De avontuurlijke heuveltjes maken het bos extra uniek! De stilte en de mysterieuze mist van gisteren maakt dat je gedachten op hol slaan. Je fantasie breekt los en voor je het weet ben je zo’n 200 jaar terug in de tijd. Waar mannen op paarden in prachtige uniformen op machtige paarden door de bossen galopperen. Een grote troep honden zwermt voor ze uit. Als je goed kijkt zijn het allemaal foxterriërs. Honden die jagen op vossen. Al in de oude Engelse tijd organiseerden de adellijke lui onder ons jachtpartijen. De Veluwe leende zich daar bij uitstek voor en wij zetten die traditie voort!

Reken maar dat er nog jachtpartijen zijn, maar we noemen ze nu ‘de Slipjacht’! Echter de waarheid gebiedt mij te zeggen dat de slipjacht geen imitatie is van de vossenjacht. Degene die bij de slipjacht het spoort uitzet moet zich houden aan het gebiedt wat bepaald wordt. Een vos doet dat natuurlijk niet en gaat waar hij wil! Nieuwsgierig geworden? Wil je het wel eens van dichtbij bekijken? Kijk dan hier naar ons aanbod vakantiehuisjes komend weekend! De last minute deals vliegen je om de oren, want 25 januari is er een slipjacht in Hoevelaken!

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle deals, nieuwe huisjes en activiteiten op de Veluwe? Like en volg onze facebook pagina, of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Want een vakantie op de Veluwe mag je niet missen!